Στις οδούς Ορφέως και Δημοκρίτου, ένα χρόνο μετά…

23423523452345345 (3)  Διαβάστε πιο κάτω το ομότιτλο κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο «Σπάρτακος» σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στις οδούς Ορφέως και Δημοκρίτου εξαιτίας του ποδηλατοδρόμου. Το κείμενο πάντως δεν αρκείται στην κριτική απέναντι στην εν λόγω καταστροφική εμμονή του δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, ούτε και στο να υπενθυμίζει όλα όσα (ματαίως) του λέγαμε τότε και που δυστυχώς σήμερα μάς δικαιώνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο. Ταυτόχρονα προτείνει και ουσιώδεις κινήσεις (τροποποιήσεις, εν μέρει επανασχεδιασμό, δημιουργία παράλληλων υποδομών κλπ) που θα αλλάξουν άρδην την κατάσταση. Το εν λόγω κείμενο διανεμήθηκε (μεταξύ άλλων) κατά την πρόσφατη εξόρμηση των μελών του «Σπάρτακου» στις οδούς Ορφέως και Δημοκρίτου και τις συζητήσεις τους με τους καταστηματάρχες και τους περιοίκους. Θα ακολουθήσει και νέο κείμενο για την κατάσταση στη Ν.Ζωίδη, η οποία είναι βέβαια πολύ πιο τραγική (παρότι και το παρόν περιέχει κάποιες μικρές αναφορές)…

   Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την ημέρα που ο Δήμος Κομοτηνής ζήτησε από τους αντιδρώντες περιοίκους των οδών Ορφέως – Δημοκρίτου πρόταση για τροποποίηση των συνθηκών κυκλοφορίας οχημάτων επί του έργου «ΕΡΓΑ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ». Επειδή ήμασταν αυτοί που επισημάναμε εξ αρχής στον δήμαρχο τα προβλήματα από την τότε σχεδιαζόμενη λειτουργία του ποδηλατοδρόμου, τα θυμίζουμε σήμερα και στους συνδημότες μας:

 · Έλλειψη πρόβλεψης χώρων στάσης για φορτο-εκφόρτωση από οχήματα τροφοδοσίας καταστημάτων.

   · Αδυναμία ασφαλούς διέλευσης των οχημάτων έκτακτης ανάγκης

23423523452345345 (25)   · Προβληματική τροφοδοσία κατοικιών με πετρέλαιο θέρμανσης

   · Ανυπαρξία χώρων στάθμευσης για τους κατοίκους.

     Είχαμε πει και τότε ότι χρειάζεται να προσδιοριστεί η ζήτηση της στάθμευσης, να δημιουργηθεί βάση δεδομένων, να σχεδιαστεί και να αξιολογηθεί η αστυνόμευσή της, να εκδοθούν σήματα για τους περιοίκους, να ενημερωθεί το κοινό, να οριοθετηθεί καταλλήλως η τροφοδοσία των καταστημάτων, να ελέγχεται ανά εξάμηνο η όλη λειτουργία του συστήματος.

     Τότε δεν εισακουστήκαμε, αφού η δημαρχία επειγόταν να προχωρήσει το έργο. Τα αποτελέσματα στην οδό Ν. Ζωΐδη είναι ολοφάνερα, με το 1/3 των καταστημάτων της (27 στα 88) κλειστά! Στον άξονα Ορφέως – Δημοκρίτου έρχεται παρόμοια καταστροφή, με πρώτα θύματα ήδη τέσσερα περίπτερα! Τι γίνεται λοιπόν τώρα – και χωρίς μάλιστα δημοτική Αστυνομία; Προτείνουμε:

  ·  Άμεση δημιουργία χώρων στάθμευσης

 ·  Ρύθμιση αυστηρή της τροφοδοσίας των καταστημάτων

  ·  Ξήλωμα του εκτρωματικού κιγκλιδώματος από την οδό Ν. Ζωΐδη

  ·  Δημιουργία των ακτινωτών ποδηλατόδρομων από τα προάστια προς το κέντρο της Κομοτηνής

  ·  Επανασχεδιασμό του έργου με βάση τα προβλήματα που δημιούργησε και τη γνώμη των δημοτών και ριζική τροποποίηση όπου αυτό είναι δυνατόν.

    Ο “Σπάρτακος” ΚΑΙ στο συγκεκριμένο θέμα ήταν και παραμένει Η ΜΟΝΗ φωνή της κοινωνίας και της λογικής!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.