Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

ΕΒΕΡ       Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης του «Σπάρτακου», αποτελούμενη από τους Νεκτάριο Δαπέργολα, Κώστα Καραΐσκο και Πάρη Καλοδημίδη, επισκέφτηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Φεβρουαρίου το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης και είχε μία ωριαία περίπου συζήτηση με τον πρόεδρο Αργύρη Αργυρόπουλο και άλλα μέλη του ΔΣ.

      Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΡ, πέρα από τη γενικότερη αναφορά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η αγορά, ανέπτυξαν μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στους επαγγελματίες, αλλά εμπίπτουν και στις αρμοδιότητες του δήμου. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στο θέμα των χρεών προς τον δήμο Κομοτηνής, επισημαίνοντας την ανάγκη προσωρινού παγώματος και διακανονισμού (ώστε να υπάρξει η απαραίτητη οικονομική ανάσα προς τους υπερχρεωμένους επαγγελματίες της πόλης), αλλά και στην ανάγκη λήψης μέτρων για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, που θα συμβάλει στην άμεση αναζωογόνηση της αγοράς.

      Οι εκπρόσωποι του «Σπάρτακου» συμφώνησαν ανεπιφύλακτα με τα παραπάνω, ενώ επισήμαναν πως ιδιαίτερα η ανάπτυξη του τουρισμού στη Ροδόπη σε όλες του τις διαστάσεις (ιστορική, θρησκευτική, κλπ), σε συνδυασμό με την ανάδειξη μιας ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Κομοτηνής, αποτελεί ούτως ή ΕΒΕΡ 2άλλως πρωτεύον αίτημα και μέλημα της παράταξης. Μνημόνευσαν επίσης τις προσπάθειές τους για να δρομολογηθεί η αδελφοποίηση της Κομοτηνής με πόλεις από την Ιταλία και τη Ρωσία, πράγμα που οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου είδαν με πολύ θετικό πνεύμα, συνομολογώντας τη σημασία που θα είχε και από οικονομικής πλευράς μία τέτοια εξέλιξη.

      Δεν έλειψε όμως βέβαια και η αναφορά στον περίφημο Ποδηλατόδρομο, για τον οποίο ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως η κατασκευή του στη συγκεκριμένη χάραξη επέφερε συντριπτικό οικονομικό πλήγμα στους ήδη χειμαζόμενους από την κρίση καταστηματάρχες.

     Η συνάντηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, ενώ αποχωρώντας τα μέλη του «Σπάρτακου» δεσμεύτηκαν ότι πλέον η επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών θα είναι μόνιμη και φυσικά θα συνεχιστεί και μετεκλογικά.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.