ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

δευακ      Συνεχίζει η δημοτική παράταξη του «Σπάρτακου» να διερευνά το θέμα της ΔΕΥΑΚ (ίσως δηλαδή το κυριότερο μεταξύ των πολλών ζητημάτων που χρήζουν βαθιάς έρευνας, μια και φέρεται συνεδεμένο με τεράστια χρέη και οξύτατα ερωτηματικά κακοδιοίκησης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος). Έτσι, πριν από λίγες μέρες, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Νεκτάριος Δαπέργολας κατέθεσε ερώτηση προς τον δήμο, που περιλαμβάνει 5 επιμέρους ερωτήματα, αναφορικά με το παρελθόν και το παρόν της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ»

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΚ

                                                                                                                      Κομοτηνή 20/12/2013

    «Κύριε δήμαρχε.

     Παρακολουθώντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Δ. Καρασταύρου, σχετικά με την πορεία της δημοτικής επιχείρησης, θέλουμε να πούμε ότι πραγματικά χαιρόμαστε που οι απόψεις μας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού ταυτίζονται. Επειδή όμως ζούμε σε καιρούς επικίνδυνους, θα θέλαμε από την διοίκηση της επιχείρησης κάτι παραπάνω από «απόψεις» περί δημοσίου συμφέροντος. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε εκτενώς – και το έχετε κάνει και εσείς – στα έργα που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ και τα οποία ανέρχονται στο ύψος των 50.000.000 ευρώ. Επίσης μνημόνευσε 1-2 παραδείγματα εκσυγχρονισμού, που εισήχθησαν στην λειτουργία της ΔΕΥΑΚ. Επειδή λοιπόν όλους μάς ενδιαφέρει το τελικό αποτέλεσμα, ρωτάμε:

     –    Τι ύψους ήταν τα βεβαιωθέντα και τα εισπραχθέντα έσοδα της επιχείρησης στα 3 χρόνια που πέρασαν;

     –    Ποιο είναι το ύψος των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΚ και ποια η πορεία τους στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας;

     –    Ποιο είναι το ύψος της μισθοδοσίας της ΔΕΥΑΚ ως ποσό και ως ποσοστό επί των εσόδων της σήμερα; (Παρακαλούμε να μας δώσετε τους ισολογισμούς των τελευταίων 7 χρόνων).

     –    Ποιο είναι το ύψος των χρεών της επιχείρησης σήμερα;

–       Πόσα χρήματα πληρώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Κομοτηνής ως εγγυητής στα δάνεια της ΔΕΥΑΚ και σε τι ποσοστό συμμετέχει η ίδια η επιχείρηση για την αποπληρωμή τους»;

      Η ερώτηση ανεγνώσθη μάλιστα από τον ίδιο τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου (20/12/2013). Σχολιάζοντας την ερώτηση, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει σύντομα τα στοιχεία που ζήτησε ο «Σπάρτακος» και να γίνει μάλιστα, βάσει αυτών, και δημόσια συζήτηση για τη ΔΕΥΑΚ σε προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.