ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ “ΟΧΙ” ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΗ…

    …μέσα από τη συγκρότηση ενός εναλλακτικού πατριωτικού κινήματος…

     Tο Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και την Δευτέρα 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί  στην Αθήνα στο στέκι του Άρδην, πανελλαδική συνδιάσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν φίλοι και συναγωνιστές από μαζικά κινήματα από όλη την Ελλάδα, από τον «Σπάρτακο» και τον «Αντιφωνητή» της Κομοτηνής, την εφημερίδα Ένωση της Κύπρου και από τους φίλους του περιοδικού Άρδην και της εφημερίδας Ρήξη. Η συνδιάσκεψη θα έχει σαν σα στόχο τη συγκρότηση πολιτικού κινήματος, που θα παρεμβαίνει στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδας και της Κύπρου και θέτει σαν επιδίωξη την κάθοδο στις Ευρωεκλογές του 2014, καθώς και στις δημοτικές εκλογές όπου αυτό είναι εφικτό.

     α) Το εγχείρημα μας επιθυμεί να εκφράζει μια ολική ρήξη με τον παλαιό πολιτικό κόσμο, τα χαρακτηριστικά και τις συνήθειές του. Να οργανωθεί βήμα-με-το-βήμα, από τα κάτω δίνοντας έμφαση σε συμφωνία αρχών και στην επεξεργασία ενός ρηξικέλευθου και καινοτόμου πολιτικού λόγου.

     β) Να απευθύνεται στη μεγάλη εκείνη μάζα των «αόρατων» ή «ανώνυμων» – δηλαδή σε όσους αισθάνονται σήμερα αποξενωμένοι από τον κουρασμένο πολιτικό κόσμο, πιστεύοντας ότι δεν υφίσταται σήμερα καμία φωνή πολιτική ή ιδεολογική που να τους εκφράζει. Σε αυτόν τον κόσμο που κινήθηκε σε «υπόγειες διαδρομές» κατά την ύστερη μεταπολίτευση, αισθανόμενος αηδία και αποτροπιασμό για την πορεία παρακμής που έχει ακολουθήσει ο τόπος.

     γ) Θα πρέπει να αξιοποιεί αποφασιστικά τα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προσεγγίσει αυτόν τον κόσμο, και να παρακάμψει την υπονόμευση και τον αποκλεισμό που ασκεί η «τηλε-ολιγαρχία» απέναντι σε κάθε αυθεντική φωνή, που φιλοδοξεί να εκφράσει την επιθυμία του ελληνικού λαού να αντισταθεί.

     δ) Το εγχείρημα να μην θυσιάσει σε τίποτα τη φρεσκάδα του, και τον ριζικά διαφορετικό πολιτικό του λόγο στον βωμό ευκαιριακών συμμαχιών και συγκολλήσεων.

     ε) Οι βασικές αρχές του εγχειρήματός μας περιγράφονται από το πεντάπτυχο, Πατριωτισμός, κοινωνική δικαιοσύνη, οικολογική ισορροπία, άμεση δημοκρατία, πνευματική αναγέννηση

 

     Η Συνδιάσκεψη αποτελεί την κορύφωση μιας διαδικασίας διαλόγου για την διαμόρφωση ενός νέου πατριωτικού εναλλακτικού κινήματος, ο οποίος εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο χρόνο με σταθμούς ανοιχτές συζητήσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα την Κομοτηνή, την Λειβαδιά και το Βελβεντό της Κοζάνης και με συμμετοχή ανθρώπων και συλλογικοτήτων που προέρχονται από διάφορες πόλεις της χώρας.

     Η Συνδιάσκεψη θα έχει χαρακτήρα ολομελειακό και όχι αντιπροσωπευτικό.  Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορούν να δηλώσουν στη Συντονιστική Γραμματεία την συμμετοχή τους μέχρι και πέντε (5) ημέρες πριν από την έναρξή της. Παράλληλα, δηλώνουν και την ιδιότητα με την οποία συμμετέχουν:

     Α. Σύνεδρος, με δικαίωμα λόγου, κατάθεσης πρότασης και δικαίωμα ψήφου στη Σ.

     Β. Παρατηρητής, με δικαίωμα παρακολούθησης της Σ. και δικαίωμα προφορικής παρέμβασης ή ερώτησης.

     Το αργότερο μέχρι πέντε (5) ημέρες πριν την έναρξη της Σ. η υπάρχουσα Συντονιστική Γραμματεία θα έχει αποστείλει σε κάθε πρόσωπο που θα συμμετέχει, ανεξαρτήτως ιδιότητας, τα κείμενα που θα συζητηθούν και θα εγκριθούν στη Σ.

    Την πρώτη ημέρα της Σ. θα συζητηθούν και θα εγκριθούν: α) Εκτενές κείμενο για τον πολιτικό χαρακτήρα του εγχειρήματος και τις βασικές προγραμματικές αρχές του, β) Κείμενο για τις βασικές οργανωτικές αρχές του εγχειρήματος και την οργανωτική διάρθρωση αυτού μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης τον Μάρτιο του 2014.

     Τη δεύτερη ημέρα της Σ. θα συζητηθούν και θα εγκριθούν:

     α) Κείμενο για την ανάπτυξη πολιτικών πρωτοβουλιών (π.χ. καμπάνιες) μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης τον Μάρτιο του 2014, και την συγκρότηση μετώπων (στο χώρο της εκπαίδευσης ή για τις δημοτικές εκλογές).

     β) Η ανάδειξη εννεαμελούς Προσωρινής Πολιτικής Γραμματείας με αντιπροσώπευση περιφερειών που θα αποτελείτο συντονιστικό και καθοδηγητικό όργανο του εγχειρήματος μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο της Κίνησης τον Μάρτιο του 2014.

     Τέλος στις 28 Οκτωβρίου θα δοθεί στη δημοσιότητα η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος.

 

     Επειδή ο στόχος του κινήματός μας δεν είναι εκλογικός, αλλά πριν από όλα κινηματικός, θα δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στην οργάνωση μιας σειράς από κινηματικές καμπάνιες, σε κεντρικά ζητήματα της επικαιρότητας.

    Πρώτον, μια πλατειά καμπάνια στην νέα Γερμανική κατοχή που θα έχει ως στόχο:

    Α) Το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και την καταγγελία των μεγάλων καταστημάτων-προπυργίων του γερμανικού κεφαλαίου στη χώρα.

     Β) Την καταγγελία των νέων γκαουλάιτερ (Ράιχενμπαχ-Φούχτελ) και των μεθοδεύσεών τους για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου.

     Γ) Την αποκάλυψη των ντόπιων συμφερόντων που ταυτίζονται με τις δυνάμεις κατοχής.

     Δεύτερον, μια καμπάνια ενάντια στη φυγή των νέων, εν πολλοίς πτυχιούχων από τη χώρα. Διότι πρόκειται για την χειρότερη λεηλασία που υπόκειται σήμερα η χώρα μας. Η καμπάνια αυτή θα περιλαμβάνει εκτεταμένη πληροφόρηση, δράση ενάντια στην δουλεμπορική προπαγάνδα που αυτή τη στιγμή διεξάγεται μέσα στα πανεπιστήμια κ.ο.κ.

     Τρίτον, Μια ευρύτατη πρωτοβουλία για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, και τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης του λαού.

 

     Εμείς θα γιορτάσουμε την 28η Οκτωβρίου 2013 όχι μόνο συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού ενάντια στην νέα κατοχή, αλλά κάνοντας ένα έμπρακτο βήμα συμβολής στη διαμόρφωση των πολιτικών δυνάμεων που θα φέρουν σε πέρας το εγχείρημα της αντίστασης και θα οδηγήσουν παραπέρα στη συγκρότηση του απαραίτητου εθνικού πατριωτικού μετώπου.

                           Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.