Ή τώρα ή ποτέ!

     Διαβάστε το πολιτικό μανιφέστο του “Σπάρτακου” που παρουσιάστηκε στη συνάντηση της Κίνησης Πολιτών του Άρδην στο Βελβεντό Κοζάνης (27-31/9), εν όψει των διαδικασιών για την ίδρυση ενός νέου πανελλήνιου πατριωτικού πολιτικού φορέα…

      Η πατρίδα μας διέρχεται αυτή τη στιγμή μια τεράστια πολιτική και οικονομική κρίση, που στην πραγματικότητα βέβαια δεν είναι παρά απλώς η πιο ορατή πλευρά μιας βαθύτατης πνευματικής παρακμής, η οποία έρχεται να σφραγίσει μία μακρά περίοδο ιστορικής αμνησίας, πολιτισμικής διάβρωσης και ηθικής καταρράκωσης. Μια περίοδο σταδιακής αποσάθρωσης της ίδιας μας της συλλογικής ιδιοπροσωπείας και αυτοσυνειδησίας, κατά την οποία, εκούσια υποταγμένοι στα σκύβαλα του ανερμάτιστου ευδαιμονισμού και της δυτικότροπης «εκσυγχρονιστικής» υστερίας, πετάξαμε στη χωματερή βιώματα, αξίες, παραδόσεις, ιδανικά, όλα όσα δηλαδή μας διαμόρφωσαν ως λαό και μας κράτησαν ζωντανούς σε καιρούς χαλεπούς και δύσβατους, σε καιρούς ανέχειας, ξένης κατοχής, διωγμών και δοκιμασίας. Η σταδιακή απονέκρωση της ιστορικής μας μνήμης και κυρίως η απώλεια της ζωντανής και βιωματικής μας σχέσης με την Ορθοδοξία (που δεν ήταν απλώς μία «θρησκεία», αλλά το ίδιο το εσώτατο οξυγόνο της ταυτότητάς μας, ένας συνολικός τρόπος ζωής, συμπεριφοράς και συναντίληψης των πάντων), γέννησαν ήδη εδώ και πολλές δεκαετίες τα σπέρματα της σύγχρονης εθνικής μας ψυχασθένειας και της συλλογικής υπαρξιακής μας σύγχυσης.

      Η τραγική επισφράγιση αυτής της διαδρομής ήρθε με την περίοδο της λεγόμενης Μεταπολίτευσης. Εδώ και 40 περίπου χρόνια επιβλήθηκε σταδιακά στη χώρα μας – και εν ονόματι ενός ψευδεπίγραφου εκσυγχρονισμού – η απόλυτη αποδόμηση του παντός: μία πλημμυρίδα ασύδοτου πλουτισμού, πλήρους ατιμωρησίας, ελληνοφοβικής υστερίας, πολιτιστικής ασυναρτησίας, πολιτικής διαφθοράς, αδιάντροπης  κλεπτοκρατίας, προκλητικής αναξιοκρατίας, εκκλησιαστικής εκκοσμίκευσης, εκποίησης κάθε αξίας, ευτελισμού όλων των θεσμών. Ας θυμηθούμε τον «εκδημοκρατισμό» (στην πραγματικότητα διάλυση) του στρατού και της αστυνομίας. Τον εκμαυλισμό της Δικαιοσύνης. Τη ουσιαστική νομιμοποίηση της λεηλασίας του δημοσίου χρήματος. Τον πλήρη ευτελισμό της λειτουργίας ενός πολιτεύματος, που έχει εδώ και καιρό αποδειχθεί μόνο κατ’ ευφημισμόν δημοκρατικό. Και κυρίως τη μεθοδική προσπάθεια εκ μέρους του γηγενούς πολιτικοοικονομικού συστήματος (δηλαδή μιας δράκας εξωνημένων κολαούζων της διεθνούς σιωνιστικής μεγαλοσυμμορίας) να καταστρέψει ό, τι είχε έως τότε απομείνει στον ελληνικό λαό από πλευράς ορθόδοξης πίστης, εθνικής συνείδησης και συλλογικής μνήμης. Στον βωμό του αφελληνισμού και της εκκλησιομαχικής παράνοιας κατομνύουν πλέον εδώ και πολλά χρόνια όλα τα μεγάλα ΜΜΕ και άπασα η προβεβλημένη από αυτά δήθεν διανόηση, ενώ πλέον τον ίδιο ρόλο παίζει δυστυχώς με τρόπο ολοένα και πιο απροκάλυπτο και η ίδια η δημόσια εκπαίδευση, σε όλες της ανεξαιρέτως τις βαθμίδες. Και αφού η χώρα απονευρώθηκε και ευνουχίστηκε πνευματικά, ήρθε εν τέλει και η ταφόπλακα των μνημονίων για να επισφραγίσει και υλικά – μέσω της οικονομικής καταστροφής, της κοινωνικής διάλυσης και της εθνικής υποδούλωσης – τη θανατική της καταδίκη.

      Έτσι σήμερα η πατρίδα μας δείχνει μοιραία πια να βουλιάζει μέσα στην πιο ζοφερή απόγνωση. Στερημένη πλέον από τα βασικότερα δομικά στοιχεία της ταυτότητάς της, παραλυμένη από την ιστορική αμνησία, αποξενωμένη από τις αξίες της, σε πλήρη αποστασία από τον Θεό αλλά κι απ’ τον ίδιο τον εσώτατο εαυτό της, επιδέξια χειρουργημένη επί χρόνια πάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη με το νυστέρι της δανεικής ευμάρειας και του εύκολου πλουτισμού, που αποστέγνωσαν μέσα μας κάθε έννοια πνευματικής ισορροπίας και εθνικής αξιοπρέπειας, κυριεύεται πλέον από άγχος, κατάθλιψη και πανικό και οδηγείται – μάλλον φυσιολογικά υπό αυτές τις συνθήκες – στην απελπισία, τώρα που η ευδαιμονία της χλιδής απομακρύνεται πια οριστικά από τα μάτια της. Μετά από τόσα χρόνια πνευματικής παρακμής, παρασιτισμού και χυδαιότητας, δείχνει να ξυπνά απότομα από την αποχαύνωση στην οποία είχε περιέλθει, και διαπιστώνει με τρόμο, πως έχει φτάσει πια στο απόλυτο αδιέξοδο.

      Μπροστά στην κατάρρευση που επίκειται (και την οποία τίποτε αυτή τη στιγμή δεν δείχνει ικανό να την ανακόψει) και καθώς η πατρίδα μας σύρεται ως «πρόβατον επί σφαγή» προς την πτώχευση και τον ολοκληρωτικό αφανισμό κάτω από τη μπότα της ξένης κατοχής και των ντόπιων δωσιλόγων τοποτηρητών της, είναι φανερό ότι όσες υγιείς δυνάμεις έχουν απομείνει πλέον ζωντανές στον τόπο μας πρέπει να εγερθούν και να δράσουν με αποφασιστικότητα για τη σωτηρία του. Οι πάσης φύσεως έως τώρα ηγεσίες και όλες ανεξαιρέτως οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις, διαβρωμένες από τη φαυλότητα, την ιδιοτέλεια ή τη μετριότητα, είναι φανερό πως είναι είτε απρόθυμες, είτε ανίκανες να ανασχέσουν την επερχόμενη καταστροφή. Και τόση απελπισία γεννά πλέον στον λαό η διαιωνιζόμενη ύπαρξή τους, που δυστυχώς τον ωθεί σε ακραίες επιλογές αντίδρασης, μέσα κυρίως από τη στήριξη σχημάτων, που αποτελούν είτε μηδενιστικά και ελληνοφοβικά ανεμομαζώματα, είτε φασιστικούς συρφετούς πατριδοκάπηλης χυδαιότητας. Πρόκειται και στις δύο περιπτώσεις για αποτρόπαια προσωπεία της ίδιας ακριβώς πνευματικής μας παρακμής. Και κατά βάθος όλοι το γνωρίζουν (ακόμη και οι – ελέω ανυπαρξίας κάποιας αξιόπιστης επιλογής – όψιμοι ψηφοφόροι και υποστηρικτές τους) ότι τέτοιου είδους σχηματισμοί αποτελούν ένα ακόμη σύμπτωμα της αρρώστιας – και πάντως κατά κανένα τρόπο τη θεραπεία της.

      Για όλους αυτούς τους λόγους αποτελεί σήμερα – περισσότερο από ποτέ – επιτακτική αναγκαιότητα η εμφάνιση μιας μαζικής, δυναμικής κίνησης και ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα έχει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το υπάρχον πολιτικό σκηνικό. Ενός φορέα που θα ξεπεράσει εντελώς τις ανούσιες και παρωχημένες «αριστερές» και «δεξιές» ετικέτες και τις διχαστικές πομφόλυγες των κομματικών μαντριών. Ενός φορέα που θα ανατρέψει συθέμελα το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και θα δρομολογήσει τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέου Συντάγματος, για την έξοδο της πατρίδας από την ξένη κατοχή, αλλά και για την πλήρη απόδοση δικαιοσύνης απέναντι σε όσους την προκάλεσαν και τη διατήρησαν. Ενός φορέα που θα οραματιστεί και θα εργαστεί για την αναγέννηση της Ελλάδας, μέσα από την επανασύνδεση με τις παραδοσιακές αξίες του και στηριγμένος στις έννοιες του κοινοτισμού, της αξιοκρατίας και της άμεσης δημοκρατίας. Ενός φορέα που θα εντρυφήσει σε αυτές τις αξίες όχι ως κάτι στατικό και μουσειακό, αλλά αναγεννώντας συγχρόνως και την πάλαι ποτέ ικανότητα του Ελληνισμού να μετουσιώνει προοδευτικά και να ανακαινίζει δημιουργικά. Ενός φορέα που θα επιδιώξει το τέλος του παρασιτισμού, τη δημιουργία υποδομών πρωτογενούς παραγωγής στον οικονομικό τομέα, την υγιή επιχειρηματικότητα, τη λελογισμένη ανάπτυξη, αλλά και την αξιοποίηση των άφθονων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, προς όφελος όμως του λαού της και όχι των ξένων συμφερόντων. Ενός φορέα που θα οραματιστεί την αναβάθμιση της διεθνούς θέσης της πατρίδας μας, μέσα από τη βαλκανική συνεργασία αλλά και την αναζήτηση ευρύτερων συμμαχιών. Ενός φορέα στον οποίο πρέπει να ηγούνται νέα, καθαρά και παντελώς άφθαρτα πρόσωπα, πλαισιωμένα επίσης από έντιμους, καθαρούς και δυναμικούς ανθρώπους. Ενός φορέα, στον οποίο χωρούν όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες που νιώθουν πόνο και αγωνία για το μέλλον της πατρίδας, αλλά κανείς (μα απολύτως κανείς) από όσους έπαιξαν έως τώρα οιοδήποτε ρόλο στα πολιτικά μας δρώμενα, όσους άσκησαν οποιαδήποτε μορφή διοίκησης και εξουσίας, όσους λέρωσαν έστω και έμμεσα τα χέρια τους μέσα στο παιχνίδι της συναλλαγής.

      Ήρθε λοιπόν η ώρα της κινητοποίησης, της συστράτευσης και της πραγματικής αντίστασης στα σχέδια των ολετήρων της πατρίδας. Ήδη μάλιστα έχει χαθεί υπερπολύτιμος χρόνος. Την ώρα που όλα γύρω μας καταρρέουν με πάταγο, τη στιγμή που ο τόπος μας, οι μνήμες μας, οι ζωές μας οι ίδιες καταστρέφονται και ξεπουλιούνται, κανείς πραγματικός Έλληνας δεν έχει πια το δικαίωμα να παραμένει απαθής και ανενεργός…

 

                                                                                                                           Σπάρτακος

                                                                                                              Κίνηση Πολιτών Κομοτηνής

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.