Τουρκία; Δηλαδή; Ποιος Ερντογάν;

Απόψε, 15/2/2016, δοκιμάσαμε ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, να θέσουμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής προ των ευθυνών του για όσα τουρκικά εγκλήματα περνάνε σαν να μην τρέχει τίποτε. Προ ημερησίας διατάξεως λοιπόν ο Κώστας Καραΐσκος αναφἐρθηκε στις φονικές επιχειρήσεις του τουρκικού Στρατού μέσα στις κουρδικές πόλεις Ντιαρμπακίρ, Σιλόπη, Τζίζρε της τουρκικής επικράτειας, στις ποινικές διώξεις εκατοντάδων διαμαρτυρόμενων Τούρκων δημοκρατών και ζήτησε ένα ψήφισμα με καθαρή καταδίκη του τουρκικού καθεστώτος με μια δήλωση πως διακόπτουμε κάθε συνεργασία με όποιον θεσμικό εκπρόσωπο έρχεται εξ ανατολών για οποιανδήποτε συνεργασία. Θύμισε την αδελφοποίησή μας με δύο τούρκικους δήμους (Γιλντιρίμ και Γιάλοβα), ο πρώτος εκ των οποίων διοικείται από δήμαρχο – μέλος του ΑΚΡ που εμφορείται από τα ίδια νεοθωμανικά “ιδεώδη” (έχει λ.χ. πίσω από το γραφείο του πορτραίτο του …Μωάμεθ του Πορθητή), τις επισκέψεις διαφόρων άλλων, σαν τον δήμαρχο του Μπαϊράμπασα με το “Μπερεκέτ Κερβανί” κτλ. Επίσης τόνισε ότι δεν ζούμε στην …Καλαμάτα αλλά σε μια πόλη που έχει πολλές αναφορές και σχέσεις με την Τουρκία. Πέρα από τις δύο αδελφοποιήσεις, έχουμε τουρκικό Προξενείο της στην πόλη μας, έχουμε κατάστημα της μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας, έχουμε οικονομικές σχέσεις, έχουμε συμπολίτες τουρκικής καταγωγής… Μάς πέφτει λοιπόν λόγος και δεν πρέπει να σιωπούμε φοβούμενοι την δυσμένεια κάποιας αλλότριας Αρχής… Προτείναμε να βγει ένα ψήφισμα με όποιαν διατύπωση θα προτιμούσαν οι άλλες παρατάξεις, αρκεί να έλεγε πάνω κάτω τα δύο αυτά πράγματα που αναφέρθηκαν. Επίτηδες δεν αναφερθήκαμε στην τραμπούκικη στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, της Ελλάδας ή της Συρίας, περιοριζόμενοι στα ανθρώπινα δικαιώματα των Κούρδων πολιτών της, για να μην θεωρηθεί ότι γενικολογούμε και πάμε σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Ποια ήταν η απάντηση που λάβαμε; Ο δήμαρχος Γ. Πετρίδης, αφού μας …διόρθωσε για τη λέξη “καθεστώς” αφού η τουρκική Κυβέρνηση βγήκε με εκλογές (σαν του Χίτλερ, δηλαδή;), είπε ότι κι ο ίδιος θα μπορούσε να έχει τον …Κολοκοτρώνη στο γραφείο του (!), ότι βεβαίως κανείς δεν θα συνεργαστεί με όποιον μετέχει σε τέτοια έργα καταστολής και δεν κρίνει σκόπιμο να αποφανθούμε για τέτοιου είδους θέμα (παρότι δεν θα ήταν η πρώτη φορά). Η ¨γαλάζια¨ Φελίνα Καζάκου δήλωσε ανέτοιμη για να αποφανθεί πάνω σε τέτοιο θέμα, η Ελένη Λαφτσή για την συριζοπαράταξη είπε να το ξαναδούμε καλύτερα κι αφού πρώτα καταλήξει κάπου, ενώ ο Νίκος Φακιρίδης είπε ότι πρόκειται μόνο για λεπτομέρεια του μεγάλου πάζλ, με το Συριακό, την έλευση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο κτλ κτλ (η κλασική στάση αθώωσης των πάντων από το ΚΚΕ). Κοντολογίς ΟΛΟΙ αρνήθηκαν να συζητηθεί, να πουν δηλαδή μια κουβέντα σε βάρος του κατά συρροήν δολοφόνου της διπλανής πόρτας: δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν ξέρουν. Άαααχ κατακαημένη Αράχωβα…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.