Αντιδήμαρχος τουρκισμού (;)

Όλη η Ελλάδα είδε με ανάμικτα συναισθήματα, από περιέργεια μέχρι αγανάκτηση, το εκλογικό αποτέλεσμα του προξενικού κόμματος DEB στη Θράκη. Όλοι οι Έλληνες που γνωρίζουν το φασιστικό υπόβαθρο και την παρακρατική φύση αυτού του μορφώματος, και άσχετα με επιμερισμούς ευθυνών, ανατρίχιασαν από τα σταλινικά ποσοστά του σε μια σειρά από μειονοτικούς οικισμούς, κυρίως στη Ροδόπη.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που το πανηγυρίζουν δημοσίως. Μεταξύ αυτών και η δημοτική σύμβουλος Σιμπέλ Μουσταφάογλου, που ανήκει πλέον στην δημοτική ομάδα του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη. Θυμίζουμε ότι βρέθηκε εκεί ώστε, κατά δήλωσή της στον μειονοτικό Τύπο, να πάρει μέρος «στο μέτωπο της εξουσίας», θεωρώντας «βασικό της καθήκον την υπηρέτηση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (εφ. «Γκιουντέμ», 15/4/14). Η κυρία Μουσταφάογλου λοιπόν δεν αρκέστηκε στην προσπάθεια «να μπορέσουν να μπούνε στο δημοτικό συμβούλιο όσο το δυνατόν περισσότεροι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» αλλά συμμερίστηκε και τον αγώνα του DEB (η φωτογραφία της είναι από την τελευταία προεκλογική συγκέντρωση στα Αρριανά, 23/5/14). Και την επομένη των εκλογών, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Τουΐτερ τα συγχαρητήριά της: «Συγχαίρω όλους όσους μόχθησαν, στήριξαν, εργάστηκαν και ψήφισαν. Η νίκη αυτή είναι νίκη της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης»!!!
Η απροκάλυπτη αυτή ταύτισή της με τα φανατικότερα ενεργούμενα του προξενικού μηχανισμού την εκθέτει στα μάτια των Ελλήνων δημοκρατών, ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Από την ίδια δεν ζητούμε τίποτε, είναι δικαίωμά της να λέει και να πιστεύει ό,τι θέλει. – άλλωστε καμμιά δουλειά δεν είναι ντροπή. Καλούμε όμως τον δήμαρχο Γ. Πετρίδη να δείξει σύνεση και αυτοσεβασμό και τουλάχιστον να μην την … ανταμείψει με κάποιαν αντιδημαρχία, όπως διαδίδεται ότι έχει συμφωνηθεί. Κανένα προεκλογικό παζάρι δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το δημόσιο αίσθημα και οι Κομοτηναίοι πολίτες δεν αξίζουν μια τέτοια προσβολή.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.