Να αντιταχθούμε με πράξεις στον κορωνοεφιάλτη!

Μετά την προκλητικά άδικη απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει τη Ροδόπη στα αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό, είδαμε με ικανοποίηση τους εκπροσώπους της τοπικής μας κοινωνίας να αντιδρούν με επιστολή διαμαρτυρίας στον Ν. Χαρδαλιά. Βέβαια χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα, όπως ακριβώς μαθαίνουμε ότι ήταν και η παράσταση του βουλευτή Τάκη Χαρίτου στο ίδιο πρόσωπο.
Ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα της κοινωνίας να αντιδράσει και έξω από επιστολές που καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Ήμασταν άλλωστε οι μόνοι που καταγγείλαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο την απαράδεκτη και τότε αντιμετώπιση της περιοχής μας από την κεντρική διοίκηση, παρότι επί τρεις εβδομάδες ήμασταν χωρίς ένα θετικό τεστ. Είμαστε η μόνη συλλογικότητα που στήριξε πριν 3 βδομάδες – και με την φυσική μας παρουσία στην κεντρική πλατεία – την λαϊκή αγανάκτηση για την παράνοια που μας επιβάλλεται. Καλούμε λοιπόν σήμερα τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη να προβεί, στα πλαίσια των δυνατοτήτων που του παρέχει ο νόμος, σε κάποιες ενέργειες που θα εκλογικεύσουν κάπως αυτό που ζούμε. Ορίστε η πρότασή μας για 4 τέτοιες:
1) Να σταματήσει να προμηθεύει rapid test στον ΕΟΔΥ. Πρόκειται ούτως ή άλλως για μία αναξιόπιστη και δίχως νόημα διαδικασία, αφού δεν έχει καμμία σχέση με μιαν επιδημιολογική μελέτη που θα μας παρείχε κάποια χρήσιμη πληροφόρηση για την κατάσταση στην περιοχή. Όχι πως δεν θα βρίσκει τεστ ο ΕΟΔΥ από μόνος του αλλά να μην γινόμαστε συνεργοί στο θέατρο αυτό ως Δήμος.
2) Να συγκεντρώσει τις πληροφορίες και να ενημερώσει τους δημότες για τα αληθινά νούμερα των νεκρών, των διασωληνωμένων και των ασθενών από τη Ροδόπη ή έστω από τον Δήμο μας, όπως και για την κατάσταση στο Νοσοκομείο, εχθές και σήμερα. Φτάνει με την άνωθεν διασπορά πανικού μέσα σε ένα ασαφές τοπίο χωρίς δεδομένα!
3) Να σταματήσει αυτή τη μαύρη κωμωδία στο δημοτικό κοιμητήριο, με τους χωριστούς τάφους και τις δεκάχρονες ταφές, βάσει της σχετικής περσινής οδηγίας από το Υπουργείο Υγείας (ΑΔΑ: 6ΖΔΙ465ΦΥΟ-Ε56), καλώντας το τελευταίο σε αναθεώρηση του παραλογισμού.
4) Να καταγγείλει τον αυταρχικό/αποικιοκρατικό τρόπο με τον οποίον οι «αρμόδιοι» από την Αθήνα όχι μόνο αποφασίζουν ετσιθελικά το κλείσιμο όλης της χώρας αλλά απαξιούν και να δώσουν στις ενδιαφερόμενες περιοχές ακόμη και την στοιχειωδέστερη ενημέρωση.
Τέλος, για τους φορείς που συνυπέγραψαν την επιστολή στον Χαρδαλιά, τους καλούμε να οργανώσουν μια διαμαρτυρία στο κέντρο της πόλης ώστε να ακουστεί επιτέλους και η φωνή της ίδιας της κοινωνίας. Για μας δεν υπάρχει πια καμμία αμφιβολία πως ζούμε μια διεθνή απάτη και μια δυστοπία που απαξιώνει κάθε λογικό και δημοκρατικό έλεγχο. Αλλά και με δεδομένο ότι υπάρχουν, προφανώς, διαφωνίες ως προς την επικινδυνότητα ή την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ας βρούμε τουλάχιστον ένα κοινό έδαφος όπου δίπλα στην υγεία θα διασφαλίζονται τόσο οι ανθρώπινες ελευθερίες όσο και η οικονομική επιβίωση όλων μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.