Θέλουν την κοινωνία στην άγνοια και στον τρόμο;

Καθώς η πανδημία κόβιντ πλήττει τη χώρα, ειδικά το βόρειο τμήμα της (αλήθεια, θα δοθεί κάποια ικανοποιητική εξήγηση γιατί συμβαίνει αυτό;), η συσκότιση της κατάστασης ολοένα και εντείνεται. Όπως είχαμε επισημάνει ξανά, όλοι οι χειρισμοί γίνονται από το κέντρο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται απλώς να προβεί στις ενέργειες που θα διαταχθεί ή που η ίδια θα κρίνει σκόπιμες. Τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και Περιφέρειας απουσιάζει όχι μόνο κάθε συγχρονισμός για την ασκούμενη πολιτική αλλά και οποιαδήποτε ενημέρωση για την πορεία των πραγμάτων. Όμως συν τω χρόνω προστίθενται και νέα δείγματα αυτής της απαράδεκτης τακτικής. Εδώ και λίγο καιρό έχει σταματήσει να κυκλοφορεί το δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνε το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τα βασικά στατιστικά των νοσηλευομένων με κόβιντ. Το ΠΓΝΑ, που τυγχάνει νοσοκομείο αναφοράς στην Περιφέρειά μας, με μία απόφαση της διοίκησής του περίεργα δικαιολογημένη, διέκοψε την έμμεση παροχή στοιχείων μέσω της ΕΡΑ Ορεστιάδος που έφτανε τελικά και σε όλα τα ΜΜΕ της περιοχής. Το δεύτερο δείγμα έρχεται από την διαχείριση των αποτελεσμάτων στις δειγματοληψίες από τον Βιολογικό Καθαρισμό τής Κομοτηνής. Πριν τέσσερεις περίπου εβδομάδες ήρθαμε σε επαφή με το Εργαστήριο Ποιοτικού Ελέγχου της ΔΕΥΑΚ για να διερευνήσουμε την πιθανότητα δειγματοληψίας από τα λύματα της πόλης, τα οποία θα μπορούσαν να μας δώσουν πληροφορίες για την τοπική διασπορά του ιού, κάτι που ήδη εφαρμοζόταν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με χαρά διαπιστώσαμε πως μόλις προ ημερών είχε αρχίσει ένας τέτοιος έλεγχος, μετά από μηνιαία σύμβαση της Περιφέρειας ΑΜ-Θ με το αρμόδιο Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής Αλεξανδρούπολης, όμως και πάλι τα αποτελέσματα ήταν …μυστικά: το Εργαστήριο έστελνε τα αποτελέσματα στον ΕΟΔΥ και στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας και απαγορευόταν να τα γνωστοποιήσει ακόμα και στον Δήμο που του προμήθευε το δείγμα! Λες και μιλάμε για τίποτε απόρρητα σχέδια του ΓΕΕΘΑ! Είναι φαίνεται τόσο …πετυχημένη η διαχείριση (ρολά σε σχολεία, ναούς και καταστήματα, μάσκες παντού για όλους) της κατάστασης από τους αρμόδιους που φοβούνται μη στραβώσει κάτι, μην τους ματιάσουν…
Στα ανωτέρω ας προστεθεί και το αδιανόητο μέτρο που εφαρμόζεται στην ταφή όσων πέθαναν από ή με κορωνοϊό, σε χωριστό σημείο του δημοτικού κοιμητηρίου, ακόμα κι αν ο θανών είχε αγορασμένο ή οικογενειακό τάφο! Αὐτό συνάγεται από έγγραφο του Υπουργείου Υγείας (ΑΔΑ: 6ΖΔΙ465ΦΥΟ-Ε56, 16-4-2020) το οποίο αναφέρεται στις σχετικές λεπτομέρειες, παρότι λέει πως “ο δυνητικός κίνδυνος μετάδοσης του ιού μέσω της διαχείρισης νεκρών σωμάτων ασθενών με επιβεβαιωμένη λοίμωξη CoViD19 θεωρείται χαμηλός και έως σήμερα δεν έχει αναφερθεί κάποιο περιστατικό”! Δηλαδή παρότι ΠΟΤΕ δεν παρατηρήθηκε μετάδοση του ιού από νεκρό, καλούμαστε να θάψουμε τον γονιό μας σε άλλον τάφο από τον οικογενειακό μας, μακρυά από τους οικείους του! Γιαυτό και οι φρεσκοσκαμμένοι τάφοι που εμφανίζονται στα κανάλια από Σέρρες, Θεσσαλονίκη κτλ, είναι η υποχρέωση από την υπουργική εγκύκλιο, όχι αναγκαστικά το θανατικό που αναμένουμε.
Πόσο μακρύτερα θα πάει αυτή η άνωθεν τρομοκράτηση και απόκρυψη πληροφοριών;
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, Παράταξη Πολιτών Δήμου Κομοτηνής

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.