Ρομά: όχι από covid αλλά από φτώχεια

Να λοιπόν που οι λεγόμενες “υγειονομικές βόμβες” των μεγάλων οικισμών Ρομά του Δροσερού στην Ξάνθη και της οδού Αδριανουπόλεως στην Κομοτηνή, αποδείχθηκαν τζούφιες. Σε έναν συνολικό πληθυσμό περίπου 11.000 ανθρώπων (και μερικών χιλιάδων ακόμη σε άλλους οικισμούς της περιοχής), όπου κανένα σοβαρό μέτρο δεν ελήφθη, καμμία κοινωνική αποστασιοποίηση δεν τηρήθηκε και γενικώς η έννοια της υγειονομικής μέριμνας δεν υφίσταται καν, δεν βρέθηκε ΚΑΝΕΝΑ κρούσμα του κορωνοϊού! Πέραν του βρέφους που είχε σωρεία άλλων προβλημάτων και παρά τα εκατοντάδες δείγματα που ελήφθησαν, παρά τα γλέντια που γίνανε, δεν βρέθηκε το παραμικρό. Ίσως οι επιστήμονες έχουν εδώ κάτι προς εξέταση.
Όμως πέρα από την υγειονομική πλευρά τής “πανδημίας”, υπάρχει και η οικονομική που ήδη την υφίστανται όλοι σχεδόν οι κάτοικοι των δύο οικισμών. Κι ενώ στο Δροσερό ο δήμος Ξάνθης μοιράζει ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, παιδικά γάλατα, πάνες κτλ), ο κόσμος στο τέρμα της οδού Αδριανουπόλεως δεν έχει δει κάτι ανάλογο από τον δήμο Κομοτηνής. Επειδή όμως έχει λάβει 40.000 ευρώ ειδικά για τους Ρομά, ρωτάμε πού ακριβώς διατέθηκαν αυτά τα χρήματα, πέρα από τις απολυμάνσεις. Γιατί δεν δίνεται μια βοήθεια έστω ανθρωπιστική αφού η υγειονομική μάλλον περιττεύει; Θέσαμε ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ το ερώτημα και απευθείας στον δήμαρχο Κομοτηνής και αναμένουμε την απάντηση.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.