Μένουμε σπίτι, αλλά …πώς;

Ως Παράταξη Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συνυπογράφουμε την ανακοίνωση του πανελληνίου Δικτύου Αυτοδιοικητικών σχετικά με την επείγουσα κατάσταση κάποιων νοικοκυριών εντός της πανδημικής συγκυρίας. Το κυρίαρχο σύνθημα “Μένουμε Σπίτι” χρειάζεται και μία παράλληλη μέριμνα με στοιχειώδη μέτρα στήριξης των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας, όσον αφορά τουλάχιστον τα βασικά κοινωνικά αγαθά (ρεύμα, νερό, φαγητό). Με βάση αυτό προτείνουμε:
– Άμεση αναστολή διακοπής νερού και ρεύματος και επανασύνδεση αυτών σε όποια οικία έχει υπάρξει (ενδεχομένως πλην σεσημασμένων περιπτώσεων).
– Άμεση αναστολή πληρωμών των λογαριασμών κοινωφελών επιχειρήσεων ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, για όσο καιρό διαρκεί αυτή η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως μέχρι στιγμής έχει οριστεί από την κυβέρνηση (30 Απριλίου).
– Σε συνεργασία με σχετικούς φορείς και οργανώσεις (τοπικοί Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμος, Ενορίες, Βοήθεια στο Σπίτι, Πολιτική Προστασία, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, ιδιώτες πάροχοι Υγείας κ.α.) δημιουργία συντονιστικού οργάνου υποστήριξης ευπαθών ομάδων, με πρώτο στόχο τoν επαρκή εφοδιασμό όλων των πολιτών με τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης.
Θα προσθέταμε και την αναλογική μείωση του ΕΦΚΑ, που αναρτώνται τώρα τα ειδοποιητήριά του, ιδίως για τις επιχειρήσεις που κλείνουν υποχρεωτικά από το Κράτος. Το ελεύθερο επάγγελμα πρέπει να προστατευθεί γιατί απειλείται με συντριβή κυριολεκτικά.
Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.