Ελάχιστος για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Άλλη μία προσπάθεια του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να φέρει το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ενώπιον της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών έμεινε στη μέση. Ούτε το ζήτημα της φίμωσης του λαού ούτε της προεδρικής συμμετοχής στήν κυβερνητική μειοδοσία συγκίνησε το σώμα. Προ δύο εβδομάδων οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων “δεν είχαν το κείμενο μπροστά τους”. Μετά κάνανε τους κουφούς στο κειμενάκι που τους στείλαμε. Σήμερα έκριναν ότι “παρέλκει πια το ζήτημα”. Εμείς επιμείναμε ότι θα είχε πολιτική αξία να υπερθεματίσουμε ως δημοτικό συμβούλιο στο αίτημα δημοψηφίσματος και να ταυτιστούμε με το λαϊκό αίσθημα, στην “ακροδεξιά” (κατά Σύριζα) γραμμή του Μίκη Θεοδωράκη και του Μανώλη Γλέζου. Δυστυχώς πέρα από τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ μόνον η Αφροδίτη Καρελιάδου συμφώνησε. Η δε ρηξικέλευθη πρότασή μας, να αναιρέσουμε την απόφαση 159/2016 του δημοτικού συμβουλίου με την οποία είχαμε αναγορεύσει τον Πρ. Παυλόπουλο σε επίτιμο δημότη Κομοτηνής, ήταν …βόμβα κυριολεκτικά. Ο δήμαρχος είπε (και η πρόεδρος του ΔΣ συμφώνησε) να δούμε το σκεπτικό εκείνης της απόφασης και απαντήσαμε πως δεν αναγράφεται τίποτε πέραν της εθιμοτυπίας, αφού απλώς ο Π.Π. θα παρίστατο στα Ελευθέρια της πόλης. Μέχρι και για πολιτειακό θέμα μας εγκάλεσαν πως δημιουργούμε, για να απαντήσουμε πως άλλο ο θεσμός και άλλο το πρόσωπο. Όταν λοιπόν ο Πρόεδρος κρύβεται από τις Παμμακεδονικές και τους πολίτες, σπεύδει μετά να υπογράψει αυθημερόν την προδοσία της Μακεδονίας κι εμφανίζεται την μεθεπομένη στή Θεσσαλονίκη για να μας κουνήσει το δάχτυλο με μύδρους κατά του “εθνικισμού”, τι τιμή τού πρέπει;
Φυσικά ουδείς άλλος συναίνεσε αλλά τουλάχιστον καταγράφηκε η πρωτοβουλία μας. Ελπίζουμε δε ότι θα βρεθούν αλλού δημοτικά συμβούλια με ευήκοα ώτα και εθνικές ευαισθησίες, που θα εκφράσουν θεσμικά την λαϊκή αποδοκιμασία σε κάθε συνεργό του μακεδονικού εγκλήματος.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.