Δημοψήφισμα για τη Μακεδονία!

Στο αποψινό (14-1-2019) Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής ο επικεφαλής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ έφερε το θέμα ενός ψηφίσματος για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών που επίκειται η κύρωσή της. Ο Κώστας Καραΐσκος ζήτησε να συμφωνηθεί ένα λιγόλογο κείμενο που θα καταγγέλει την απουσία οποιασδήποτε νομιμοποίησης, αφού η κύρωση γίνεται με απλή πλειοψηφία, με όλα τα κόμματα της Βουλής (πλην ΣΥΡΙΖΑ) εναντίον και με το 80% του λαού απέναντι. Επίσης πρότεινε ως βάση του κειμένου τα ψηφίσματα που πέρασαν πρόσφατα από 43 δημοτικά συμβούλια της Μακεδονίας, με αιχμή το πάνδημο, δημοκρατικό αίτημα για δεσμευτικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ. Δυστυχώς οι επικεφαλής των δύο μεγάλων παρατάξεων επικαλέστηκαν την απουσία κειμένου βάσης, η συριζέικη παράταξη διαφώνησε (όπως αναμενόταν) και η προσκείμενη στο ΚΚΕ απουσίαζε. Παρότι χαρακτηρίσαμε απαράδεκτο να συγκαλείται σήμερα στην πόλη μας ένα πολιτικό σώμα πενηντατόσων εκλεγμένων και να ασχολείται μόνο με ήσσονος σημασίας θέματα την ώρα που διακυβεύεται τόσο ζωτικό πρόβλημα της χώρας μας, παρότι είπαμε εξαρχής να μην μπούμε στη διαδικασία συζήτησης πάνω στην ίδια τη Συμφωνία και να επιμείνουμε στο Δημοψήφισμα, το θέμα αναβλήθηκε “για την επόμενη συνεδρίαση”. Εμείς πάντως στείλαμε ήδη στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων την κάτωθι πρόταση ψηφίσματος και αναμένουμε την απάντησή τους:
“Εκφράζοντας το λαϊκό και δημοκρατικό αίσθημα των δημοτών Κομοτηνής, οι παρακάτω επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων ταυτιζόμαστε με το πάνδημο αίτημα για δεσμευτικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών. Κάθε άλλη μεθόδευση αφήνει περιθώρια όχι μόνο για ποικίλες ερμηνείες αλλά και για ένα μέλλον σκοτεινό για την δημοκρατία και την πατρίδα μας.”

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.