Ανοιχτή επιστολή στον Αντώνη Γραβάνη 

(και στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους της “Σύμπραξης Προοπτικής”)

Αγαπητοί μας ανθυποψήφιοι της Σύμπραξης Προοπτικής, θέλουμε να σας θέσουμε ένα πολύ σημαντικό ερώτημα, το οποίο θεωρούμε θα κρίνει σε σημαντικό βαθμό πολλά για το επίπεδο της πολιτείας σας το επόμενο χρονικό διάστημα, πριν μα και μετά τις εκλογές.
Έχετε στη λίστα σας τον δικηγόρο Αχμέτ Ερτζάν, πρόεδρο του “Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δ. Θράκης”. Ο κ. Αχμέτ Ερτζάν είχε ήδη δώσει δείγματα προκλητικής συμπεριφοράς, όπως τον Ιούνιο του 2016 που εγκαλούσε τον δήμαρχο Γ. Πετρίδη για το (εισαγγελικό) λουκέτο στους παράνομους παιδικούς σταθμούς του Συλλόγου Επιστημόνων, στηρίζοντας την παράνομη λειτουργία τους και ταυτιζόμενος με την γραμμή του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών για τη Θράκη. Αλλά και πρόσφατα (16/12/18) παρέστη – σε επίσημη θέση – στην εκδήλωση της διαλυμένης από τα ελληνικά δικαστήρια “Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής” στην οποία ήταν επίτιμος προσκεκλημένος ο Αμπτνουλάχ Ερέν (*), αξιωματούχος από την Τουρκία, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: “…Χαιρετίζω όλους τους συντοπίτες μου από κάθε μεριά της δυτικής Θράκης. Τιμούμε για τις καλές πράξεις όχι μόνο εσάς που ζείτε αλλά και τον πρόγονο μας τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή που μόχθησε για να γίνουν αυτά τα εδάφη η πατρίδα μας. Τιμούμε τον κατακτητή του Κοσσόβου σουλτάνο Μουράτ Α, τον Σαρί Σαλτούκ και τον Γκαζί Εβρενός Μπέη. Tιμούμε επίσης για τις καλές του πράξεις τον Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, που πιστεύουμε πως ακολούθησε την γραμμή εκείνων…” Ο κ. Αχμέτ Ερτζάν απο τις πρώτες θέσεις χειροκρότησε τα λόγια του ομιλητή.
(πηγή εφημερίδα Μillet, 17.12.2018, μετάφραση tourkikanea.gr)
Κύριε Γραβάνη, θα θέλαμε ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αλλά και ως δημότες Koμοτηνής την δική σας ή και των συνυποψήφιων σας δημόσια τοποθέτηση γι’ αυτήν την στάση του κ. Αχμέτ Ερτζάν. Πώς θα διαχειριστείτε την διαφωνία σας, εφόσον υπάρχει, όσο αφορά την απόδοση τιμών σε ιστορικά πρόσωπα, τα οποία βασάνισαν το γένος μας με σκλαβιά, εξανδραποδισμούς, παιδομαζώματα, σφαγές μαρτύρων αλλά και οπισθοδρόμηση για πολλούς αιώνες;
Κύριε Γραβάνη, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θεωρούμε πως δεν αξίζει για λίγες εκατοντάδες κατευθυνόμενους ψήφους από το πλέον εχθρικό πρός την Ελλάδα κράτος να βάλετε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής ανθρώπους με τόσο σαφή υπονομευτική ατζέντα. Αυτή η υποψηφιότητα δεν τιμά την παράταξή σας αλλά ούτε και την πόλη μας. Άλλωστε ποιάν ακριβώς υπηρεσία πρός το κοινό καλό των Κομοτηναίων έχει προσφέρει ή μπορεί να προσφέρει ο νοσταλγός του Γκαζί Εβρενός Μπέη;
Αναρωτιόμαστε, σε εποχές δημοκρατίας και προόδου, όταν η υποψία συμπόρευσης με νεοναζιστές ή ρατσιστές θεωρείται έγκλημα, με ποιά λογική η συνεργασία με τους νοσταλγούς της οθωμανικής κατοχής της Θράκης μας, μπορεί έστω και να συζητιέται. Σίγουρα μπορείτε να βρείτε στην Κομοτηνή μειονοτικούς που θα τιμήσουν την ενότητα στην πόλη μας και θα συνεργαστούν με όλους στο δημοτικό συμβούλιο σε πνεύμα δημιουργικό και συναινετικό πρός όφελος του τόπου μας. Ας μην ξαναζήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής σκηνές προσβλητικές της εθνικής μας αξιοπρέπειας, όπως αυτές τον περασμένο Μάιο…

(*) Ποιός είναι ο Αμπτνουλάχ Ερέν;

Γιος του Halit Eren, καταγόμενου από τη Ραγάδα, ο οποίος απώλεσε την ελληνική υπηκοότητα λόγω ανθελληνικής δράσης και νυν Γενικός Διευθυντής του «Κέντρου Ερευνών Ισλαμικής Ιστορίας, Τέχνης και Πολιτισμού» (IRCICA), το οποίο χρηματοδοτείται από τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, ήτοι τον βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Ikwan) στην Τουρκία.
Ο Χαλίτ συγκαταλέγεται στους πλέον στενούς συνεργάτες του Ερντογάν στην κατεύθυνση της τουρκο-ισλαμικής διείσδυσης στα Βαλκάνια και όχι μόνον. Ο γιος του, Abdullah, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει αναλάβει τη θέση του Προέδρου της YTB (Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων), η οποία είναι καίρια για την υλοποίηση της εξωτερικής πολιτικής της Άγκυρας, καθόσον αρμοδιότητά της είναι και η έγκριση μυστικών κονδυλίων για όλες τις τουρκογενείς μειονότητες σε Βαλκάνια και Ασία.

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.