Έρχεται ένα 2019 σαν το 2018, το 2017…

Ένα ακόμα deja vu, που λέει και ο πρωθυπουργός σας, είχαμε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019. Με δεδομένο το οικονομικό πλαίσιο και την απουσία επαρκούς προσωπικού, κάθε κριτική δείχνει χιλιοειπωμένη και ατελέσφορη. Έτσι, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, επιμείναμε σε συγκεκριμένα θέματα όπου είδαμε είτε ολιγωρία της διοίκησης είτε ανακολουθία λόγων και έργων. Καταψηφίσαμε (και πάλι) την χρηματοδότηση των 15.000 στο Europe Direct, διαμαρτυρηθήκαμε για την καθυστέρηση στην σηματοδότηση της Νέας Μοσυνούπολης, επισημάναμε την απουσία καταγραφής (έστω!) των ακινήτων του δήμου, καλέσαμε σε ευρύτερη χρήση των λαμπτήρων led που θα εξοικονομήσουν χρήματα που σήμερα πάνε στον οδοφωτισμό (1.100.000), θυμίσαμε πως ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε τονίσει την ανάγκη τελωνειακού σταθμού στη Νυμφαία, αναρωτηθήκαμε (ρητορικά) για τον ανεπαρκή καθαρισμό των αγροτικών ιατρείων, υπογραμμίσαμε την καθυστέρηση στην αξιολόγηση των σωματείων που ζητούν χρηματική ενίσχυση… Και βεβαίως ρωτήσαμε για την προοπτική των χρεών της ΔΕΥΑΚ προς τον Δήμο, τώρα που σβήστηκαν – βάσει νόμου – οι προσαυξήσεις τους.

Οι απαντήσεις που λάβαμε (ή …δεν λάβαμε) έδειξαν και πάλι ένα κυρίως πράγμα: ότι η διαχειριστική ικανότητα της παρούσας δημοτικής αρχής έπιασε ταβάνι και το αποτέλεσμα είναι αυτό που όλοι ζούμε καθημερινά. Τα χειρότερα είναι σαφώς μπροστά μας – εκτός κι αν οι δημότες μας επιλέξουν στις επόμενες εκλογές την ρήξη με τον κομματισμό και την μετριοκρατία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.