Διαμαρτυρία ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ.

Κομοτηνή, 31-10-2018
ΠΡΟΣ
Τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜ-Θ
κ. Ν. Μενεξίδη

Κύριε Διευθυντά,
Με αφορμή την προ ημερών προσαγωγή τριών μελών της δημοτικής μας παράταξης στο Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής, θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τη στάση αυτή της ΕΛ.ΑΣ. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός αυτό, την κατάχρηση δηλαδή της δυνατότητας που έχει το όργανο της τάξης να προσαγάγει για «εξακρίβωση στοιχείων» επώνυμα μέλη μιας μικρής κοινωνίας στην οποία όλοι γνωρίζονται. Πόσο μάλλον που η περίπτωσή μας ούτε ενέπιπτε στα «άτομα τα οποία στερούνται στοιχείων αποδεικτικών της ταυτότητάς τους» ούτε και κανείς δημιούργησε «υπόνοιες διάπραξης εγκληματικής ενέργειας». Επίσης θυμίζουμε πως «οι αστυνομικοί δεν επιτρέπεται να συνδέουν την έννοια του υπόπτου διάπραξης εγκληματικής ενέργειας με τυχόν προκαταλήψεις τους για (…) την ιδεολογία (…) ή άλλο διακριτικό στοιχείο του πολίτη, αλλά αποκλειστικά με εξατομικευμένες ενδείξεις που προκύπτουν από τη συμπεριφορά του». Καθώς λοιπόν ανάλογα γεγονότα έγιναν ή επιχειρήθηκε να γίνουν και σε άλλες πόλεις, είναι για εμάς προφανές ότι δεν επρόκειτο για ατομική πρωτοβουλία των αστυνομικών αλλά για άνωθεν εντολή, πολιτικού χαρακτήρα.
Επειδή εμείς πιστεύουμε στην αξία και στον ρόλο της Αστυνομίας εντός του πλαισίου μιας δημοκρατικής κοινωνίας, δεν απαξιώνουμε τους αστυνομικούς που τιμούν τον όρκο τους. Βεβαίως είναι γνωστές και οι περιπτώσεις όπου αναδύονται παθολογίες στο Σώμα, όπως πρόσφατα συνέβη με την σύλληψη δύο αστυνομικών εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης λαθρομεταναστών (ή και όσα ακούγονται για «χρυσές βίζες», επίσης παλιότερα με ανάλογες υποθέσεις…), όμως πιστεύουμε στις δυνατότητες αυτοκάθαρσης της ΕΛ.ΑΣ., την οποία ουδόλως βοηθάει το κυβερνητικό «καπέλωμα», όταν αυτό συμβαίνει.
Ευελπιστώντας για μιαν Αστυνομία ταγμένη όντως στην Προστασία του Πολίτη,

Με τιμή,

Κώστας Καραΐσκος
Επικεφαλής της Παράταξης Πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.