Η σχέση με τη Ρωσία μπήκε στο αυλάκι

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της ρώσικης αντιπροσωπείας από την Αγία Πετρούπολη στην Κομοτηνή και λόγω του πρωταγωνιστικού μας ρόλου στη σχέση που εγκαινιάζεται αξίζει να σημειώσουμε δυο απολογιστικά σχόλια.
Όπως ίσως γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, την ανάπτυξη σχέσεων με τη Ρωσία την προωθούμε για περισσότερα από 5 χρόνια, προκειμένου να ανοίξει κάποιος νέος ορίζοντας για την περιοχή μας (βλέπε και παλαιότερα κείμενά μας). Νιώθουμε λοιπόν μεγάλη ικανοποίηση από τις εξελίξεις, που οφείλονται βέβαια και στην θετική στάση του δημάρχου από την οποία πολλά κρίνονται αλλά και στην ακάματη Αφροδίτη Καρελιάδου που έτρεξε σχεδόν μόνη για τα πάντα. Έγινε ένα μεγάλο πρώτο βήμα αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή. Η επισημοποίηση της σχέσης μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ελπίζουμε να συνοδευτεί από πρακτικά βήματα στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στην οικονομία. Οι συναντήσεις των Ρώσων φίλων στην Κομοτηνή έδειξαν ότι υπάρχουν όντως προοπτικές. Υπολογίζουμε στον σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα, που υποσχέθηκε άνοιγμα των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως από το 2019 σε μαθητές από τον αδελφοποιητό μας δήμο Κρασνασέλσκι της Αγιοπετρούπολης. Φαίνεται να προχωράει και η σχἐση με ρώσικο σχολείο του Μουσικού μας Γυμνασίου – Λυκείου, με καταλυτική την συμβολή του διευθυντή του Ηλία Ιωαννάκη. Και όσον αφορά τις επιχειρήσεις, εμείς κάνουμε το μέρος που μας αντιστοιχεί, οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι κατά το δυνατόν θα το προχωρήσουν. Κάπου εδώ τελειώνει ο ρόλος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην ιστορία αυτή, οι κοινωνικές δυνάμεις και η διοίκηση του δήμου έχουν στο εξής την πρωτοβουλία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.