Η μουσουλμανική κοινωνία (ξαν)αρνήθηκε τον διχασμό

Μέσα στα τόσα αρνητικά της καθημερινότητας αξίζει πάντα να προβάλλουμε και τα θετικά που παρηγορούν όποιον αγωνίζεται για το καλό του τόπου μας. Έτσι, παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα στη Θράκη, ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ξέρουμε καλά τον ρόλο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Ευρωπαϊκών Εθνοτήτων (FUEN), την οποία αξιοποιεί ως ξενιστή η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία των Τούρκων της Δ. Θράκης» (ABTTF). Η FUEN, έχοντας από χρόνια στη θέση ενός από τους 6 αντιπροέδρους της τον Χαλίτ Χαμπίπογλου της ABTTF, προσφέρει στην Τουρκία ένα εργαλείο στην προσπάθειά της να εμφανίσει την μουσουλμανική κοινωνία της ελληνικής Θράκης ως εθνική τουρκική μειονότητα αλλά και να υιοθετήσει τον ψευδομακεδονισμό. Ο Χαμπίπογλου μάλιστα είχε φέρει προ τριετίας το συνέδριό της στην Κομοτηνή, όπου όμως μάλλον έφαγε τα μούτρα του από τις παρεμβάσεις Πομάκων και Ρομά που γίνανε και ξεφτέλισαν τους επαγγελματίες «Τούρκους» τύπου Μέτε, Χαϊρουλά ή Τσαβούς.

Πριν μια βδομάδα λοιπόν έληξε η «Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών» της FUEN για συλλογή υπογραφών ανά την Ευρώπη με την ονομασία “Minority SafePack”. Το κείμενο έκανε έκκληση στην ΕΕ για νέο νομικό πλαίσιο αναφορικά με τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την «ισότητα», τα ΜΜΕ κτλ και συγκέντρωσε 1.215.789 υπογραφές, υπερβαίνοντας μεν τον συνολικό στόχο ενός εκατομμυρίου υπογραφών, αποτυγχάνοντας ωστόσο να πιάσει το όριο στις περισσότερες χώρες (οι 873.000 ήταν από την Ουγγαρία και τη Ρουμανία). Εμάς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα στην Ελλάδα, όπου με όριο τις 15.750 υπογραφές συγκεντρώθηκαν (διαδικτυακά ή γραπτώς) μόλις 5.166! Μάλιστα, από την μειονότητα των «150.000 Τούρκων», από την φαντασιακή των δεκάδων χιλιάδων «Μακεδόνων» και όποιων άλλων ανακαλύπτει κάθε ρουφιάνος ξένων υπηρεσιών, συγκεντρώθηκαν πέντε χιλιάδες υπογραφές, σε κείμενο μάλιστα που δεν είχε κανένα εξτρεμιστικό αίτημα. Οφείλουμε να συγχαρούμε τους μουσουλμάνους συντοπίτες μας που, ασχέτως του όποιου εθνοσυναισθήματος και παρά το προξενικό καπέλο στις διάφορες πολιτικές και άλλες εκφράσεις τους, παραμένουν μακρυά από οτιδήποτε θα τους έθετε σε αντιπαράθεση με τη χώρα τους την Ελλάδα. Ως δημοτική παράταξη δε, ανανεώνουμε την υπόσχεση στήριξης οποιουδήποτε γνήσιου και δίκαιου αίτημά τους, με την επιβαλλόμενη εθνοθρησκευτική αχρωματοψία που απαιτούν τα δημόσια πράγματα σε κάθε δημοκρατία.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.