Αξιολόγηση και μονιμοποιήσεις σε Δήμους και αλλού

Προ ημερών στο δημοτικό συμβούλιο ο δήμαρχος Κομοτηνής Γ. Πετρίδης ευχόμενος στους συμβασιούχους της Καθαριότητας για την μονιμοποίησή τους με βάση την κυβερνητική ρύθμιση, έκανε και μία σύσταση, μάλλον αυτονόητη: να μην ξεχάσουν ποτέ το χρέος τους απέναντι στην κοινωνία. Τότε επενέβη ο δημοτικός υπάλληλος και συνδικαλιστής Δ. Μάγγας για να επισημάνει τις ευθύνες της υποστελέχωσης και της διοίκησης για τις όποιες δυσλειτουργίες αλλά και τα πειθαρχικά εργαλεία για τον όποιον κακό υπάλληλο. Κάπου εκεί έκλεισε με τρόπο συμβιβαστικό και η μικροδιένεξη.
Επειδή όμως το θέμα της πλημμελούς λειτουργίας δεν έκλεισε και το υφίσταται όλη η κοινωνία – λ.χ. του Τομέα Καθαριότητας – θέλουμε ως «Σπάρτακος» να ρωτήσουμε κάτι συγκεκριμένο, τόσο τον δήμαρχο όσο και την συνδικαλιστική εκπροσώπηση των δημοτικών υπαλλήλων: ποια είναι η θέση τους έναντι του Νόμου 4369/2016, τον οποίον προσπαθεί να εφαρμόσει η Κυβέρνηση; Η 8η Αυγούστου είναι η ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης των φορέων του Δημοσίου και των ΟΤΑ, μετά από δύο αναβολές και με δεδομένη την απόλυτη αντίθεση της ΑΔΕΔΥ όλα είναι στον αέρα. Τι απαντούν στην σχετική εγκύκλιο (12/7/2017) της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, θα αποσταλούν τα ζητούμενα στοιχεία ή όχι;
Τέλος, αναφορικά με τις νέες προσλήψεις στην Καθαριότητα, χαιρόμαστε που επιτέλους διαφαίνεται λύση στο πρόβλημα αλλά κι ελπίζουμε να μην βρεθούμε μετά από λίγα χρόνια πάλι με 2-3 εργάτες, ελέω μετατάξεων ρουσφετολογικής κοπής.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.