Kοινό ψήφισμα Σπάρτακου & Πολη-τικής Ανατροπής για το ΔΠΘ

Εδώ και μερικές εβδομάδες αναφέρεται στην ειδησεογραφία πως το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κατέθεσε στα αρμόδια υπουργεία πόρισμα που «έδειξε» δίωξη του διδύμου Σιμόπουλου – Καραμπίνη το οποίο επί πολλά χρόνια μονοπώλησε την διοίκηση του ΔΠΘ. Ο νυν πρύτανης καλεί ταυτοχρόνως σε σύσκεψη εκπροσώπους των τοπικών φορέων «για τα προβλήματα του Πανεπιστημίου», συνάντηση που καταλήγει σε ανακοίνωση η οποία κάπου εμπλέκει το ίδρυμα με τα πρόσωπα που το διοικούν. Το υπουργείο Παιδείας προχωράει στην πειθαρχική δίωξη του πρύτανη και ο τελευταίος βγάζει ανακοινώσεις για «κατασκευασμένο» παράπτωμα, για δόλο των συντακτριών του πορίσματος και …μηνύει τον υπουργό Παιδείας! Την ίδια στιγμή οι ΕΔΕ όλο και πληθύνουν στο ΔΠΘ, ενώ θεσμικοί εκπρόσωποι της περιοχής τοποθετούνται δημοσίως εκφέροντας μέχρι και άποψη περί ενοχής ή όχι των εμπλεκομένων! Προτείναμε λοιπόν ως Παράταξη Πολιτών “Σπάρτακος” το παρακάτω κείμενο για ένα ψήφισμα που θεωρήσαμε ότι οφείλαμε να εκδώσουμε:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, έδρας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, και με δεδομένο πως η πόλη μας ευεργετήθηκε τα μάλα από την λειτουργία του πνευματικού αυτού ιδρύματος στην περιοχή, νιώθει την υποχρέωση να εκφραστεί σχετικά με όσα πρωτοφανή συμβαίνουν στο Πανεπιστήμιο και εσχάτως δημοσιοποιούνται. Είναι προφανές πως όλη αυτή η αρνητική δημοσιότητά του πλήττει σοβαρά την εικόνα του και ως Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε την εύλογη ανησυχία μας. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της περιοχής μας σε αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στο ΔΠΘ. Πρέπει να επιδειχθεί από όλους ο δέων σεβασμός στις νόμιμες διαδικασίες και να αφεθούν οι αρμόδιοι να πράξουν απερίσπαστοι το καθήκον τους. Το Πανεπιστήμιο, που στήθηκε και λειτουργεί στη Θράκη με τα χρήματα του ελληνικού λαού, αποτελεί έναν ζωτικής σημασίας ακαδημαϊκό οργανισμό και δεν μπορεί να ταυτίζεται με οποιαδήποτε συγκεκριμένα πρόσωπα ή συμφέροντα.
Δυστυχώς, παρά το υπερβολικό “στρογγύλεμα”, μόνο η παράταξη της κ. Λαφτσή (Πολη-τική Ανατροπή) συναίνεσε. Ο μεν δήμαρχος Γ. Πετρίδης θεώρησε πως κάθε επιπλέον αναφορά στο θέμα κάνει κακό, η δε κ. Καζάκου συμφώνησε μαζί του. Κατανοητή η στάση τους, όμως για μας αποδοκιμαστέα, αφού η σιωπή και οι “ισορροπίες” – ιδίως οι επιλεκτικές – δεν σημαίνουν πάντα αντικειμενικότητα. Ενίοτε μπορεί να υποδηλώνουν και πολύ διαφορετικά κίνητρα.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.