Αδέσποτα και ΚΕΔΕ

Κομοτηνή, 11-11-2016

Κύριε Πατούλη,

H πρόσφατη δήλωσή σας σχετικά με την «αγάπη» σας για τα αδέσποτα και τις καταγγελίες για θανάτωσή τους (;) έγινε αφορμή να σας απευθύνουμε την παρακάτω επιστολή. Γνωρίζουμε ότι αφορμή στάθηκαν κάποιες δηλὠσεις του δημάρχου Σερρὠν που πυροδότησαν έναν πολεμικό διάλογο για το θέμα, παραμορφωτικό της πραγματικότητας. Ελπίζαμε όμως ότι εσείς τουλάχιστον, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα λάβετε μία θέση πιο υπεύθυνη, μακράν του τρέχοντος λαϊκισμού και της ευθυγράμμισης με «φιλοζωικά» φληναφήματα. Ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αν όχι και ως δήμαρχος Αμαρουσίου, γνωρίζετε πολύ καλά την έκταση του προβλήματος και την ακαταλληλότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου, τα ανυπέρβλητα εμπόδια που συναντά όποιος δήμαρχος επιχειρεί να ρυθμίσει στοιχειωδώς την κατάσταση στην πόλη του. Έχετε ακούσει πολλές φορές τις εκκλήσεις διαφόρων δημάρχων, κυρίως της περιφέρειας, να ζητούν παρέμβαση προς την εκάστοτε Κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει ο ισχύων νόμος που τους δένει τα χέρια. Έχετε συζητήσει για επιτροπές – δεν ξέρουμε αν έχουν συσταθεί και εργαστεί – που θα προτείνουν τις απαραίτητες αλλαγές, με βάση την εμπειρία.

Με δεδομένα όλα τα ανωτέρω, τι νόημα έχει σήμερα μια δήλωση αγάπης για τα αδέσποτα ζώα; Πράξατε το καθήκον σας έναντι των συναδέλφων σας που ζητούν πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ για το ζήτημα; Έχει η ΚΕΔΕ απαντήσεις για την ύπαρξη χιλιάδων αδέσποτων που απειλούν και ταλαιπωρούν την υγεία και την καθημερινότητα των δημοτών; Μήπως δεν το βρίσκετε και τόσο σημαντικό επειδή αφορά περισσότερο της εκτός Αθηνών Ελλάδα; Σας ενδιαφέρει η ουσία του προβλήματος ή οι εντυπώσεις από πολιτικά ορθές δηλώσεις; Το κρυφτούλι πίσω από έναν δυσλειτουργικό νόμο δεν τιμά κανέναν δήμαρχο, πόσο μάλλον τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, από τον οποίο θα περίμενε κανείς πρωτοβουλίες και λύσεις. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε εμείς οι «υπερευαίσθητοι» κάποιαν «Αμερική», αρκεί να δούμε τι κάνει η Αμερική (και η Ευρώπη) για το ζήτημα αυτό. Αν δεν μπορούμε ούτε αυτό το πρόβλημα να λύσουμε, όταν οι λύσεις είναι έτοιμες μπροστά μας, τι προσδοκίες μπορεί να έχει ο δημότης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία;

Με τιμή,

Κώστας Καραΐσκος

Για την παράταξη «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

στον δήμο Κομοτηνής

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.