Ο “Σπάρτακος” και οι προϋπολογισμοί του Δήμου Κομοτηνής

 Άλλες δύο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες. Η πρώτη (έκτακτη) την Παρασκευή 24/7/2015 με μοναδικό θέμα την ψήφιση του ισολογισμού του οικονομικού έτους 2013 και η δεύτερη (τακτική) τη Δευτέρα 27/7 με 35 θέματα. Αυτά ήταν στην πλειονότητά τους τεχνικής φύσεως, ανάμεσά τους όμως υπήρξαν και 2 ιδιαίτερης οικονομικής σημασίας: η ψήφιση της έκθεσης υλοποίησης του β΄ τριμήνου του προϋπολογισμού του 2015 και η 5η του μερική αναμόρφωση.

Και τα δύο αυτά θέματα, όπως και εκείνο της Παρασκευής, ο «Σπάρτακος» τα καταψήφισε, καθώς όπως υπενθύμισε ο δημοτικός σύμβουλος Νεκτάριος Δαπέργολας, αυτή είναι η σταθερά συνεπής θέση της παράταξης απέναντι σε προϋπολογισμούς, απολογισμούς, αναμορφώσεις και όλα τα συμπαρομαρτούντα οικονομικού περιεχομένου θέματα που φέρνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Πετρίδης. Το ίδιο πράττει άλλωστε ο «Σπάρτακος» και στην Οικονομική Επιτροπή, που προετοιμάζει και εισηγείται προς το δημοτικό συμβούλιο τα σχετικά ζητήματα (και στην οποία μετέχει με αντιπρόσωπο πάλι τον Ν. Δαπέργολα).
Θυμίζουμε εδώ για μια ακόμη φορά πως το σκεπτικό για όλες αυτές τις καταψηφίσεις είναι αφ’ ενός (και κυρίως) η άρνηση να παράσχουμε «νομιμοποίηση» στη δημοτική αρχή, για όσο διάστημα ο δήμαρχος θα αρνείται να πράξει αυτό που μετ’ επιτάσεως ζητάει από το 2010 ο «Σπάρτακος», δηλαδή να χυθεί φως στο γεμάτο σκιές και…οσμές φαινομένων διαφθοράς παρελθόν του καταχρεωμένου μας δήμου (στην οποία ο ίδιος δεν έχει μεν καμμία ανάμιξη και συμμετοχή, αλλά οπωσδήποτε στιγματίζεται από την τάση συγκάλυψης προσώπων και καταστάσεων του παρελθόντος, την οποία επιδεικνύει). Αφ’ ετέρου όμως είναι και πάγια θέση του «Σπάρτακου» πως όλοι αυτοί οι (δήθεν) προϋπολογισμοί αποτελούν όχι απλώς μία μαξιμαλιστική αποτύπωση των οικονομικών δυνατοτήτων του δήμου και των προγραμμάτων δράσης (πράγμα λίγο-πολύ φυσιολογικό), αλλά μία εντελώς «μαγική» εικόνα, που απειροελάχιστη σχέση έχει με την πραγματικότητα (κάτι που έχει ήδη φανεί και με τα στοιχεία που έχουμε δημοσιοποιήσει παλαιότερα και για τη ΔΕΥΑΚ, αλλά και για άλλα ζητήματα).
Το ότι λοιπόν φτάσαμε στην 5η κιόλας αναμόρφωση – μέσα σε 7 μήνες – του προϋπολογισμού του δήμου Κομοτηνής (για να αφήσουμε κατά μέρος και τις συνεχείς αναμορφώσεις των επιμέρους προϋπολογισμών των δημοτικών επιχειρήσεων), δείχνει καθαρά πόσο δίκιο έχει ο «Σπάρτακος» σε όσα εξαρχής έχει διαπιστώσει και επισημάνει. Και φυσικά θα συνεχίσει και στο εξής να καταψηφίζει τα σχετικά οικονομικά θέματα της δημοτικής αρχής, όπως απάντησε προχτές (πάλι δια στόματος Ν. Δαπέργολα) σε σχετική επικριτική παρατήρηση του Γιώργου Πετρίδη. Η θέση μας ήταν και παρααμένει σαφής, ξεκάθαρη και πλήρως εναρμονισμένη με όσα έχουμε διακηρύξει και τονίσει από την πρώτη μέρα της παρουσίας μας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο εδώ και πεντέμισυ περίπου χρόνια…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.