Για την …ομόρρυθμη εταιρεία ΛΙΝΤΛ

Εχθές, 6/4/2015, ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής ως 13ο θέμα προς συζήτηση η “Τροποποίηση της αρ. 109/2014 Α.Δ.Σ. που αφορά στη χορήγηση άδειας ίδρυσης καταστήματος ΥΠΕΡΑΓΟΡΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ της ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ”. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν η μόνη παράταξη που δεν υπερψήφισε, κι επιφυλάχθηκε καθώς αφενός δεν είχε δει κάποιες λεπτομέρειες του θέματος και αφετέρου για λόγους αρχής, όπως δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλός του Κώστας Καραΐσκος, αναφερόμενος στο καθεστώς λειτουργίας της συγκεκριμένης επιχείρησης.
Διευκρινίζεται λοιπόν ότι η ΛΙΝΤΛ δεν είναι μια οποιαδήποτε πολυεθνική γερμανικών συμφερόντων. Παρότι κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις αλυσίδες υπεραγορών (για το 2011 η ιστοσελίδα οικονομικών αναλύσεων casss.gr την κατέτασσε στην 3η θέση), έχει καταγγελθεί στη Βουλή από βουλευτές των ΑΝΕΛ ότι η ΛΙΝΤΛ λειτουργεί κάθε της κατάστημα ως ομόρρυθμη εταιρεία (!!!) και έτσι αφενός αποφεύγει ελέγχους και αφετέρου δεν έχει την υποχρέωση να δημοσιεύει ισολογισμούς. Ο επισήμως άγνωστος τζίρος της πριν 10 χρόνια υπολογιζόταν περί το 1 δις και τα κέρδη της στα 100 εκ. ευρώ. Την τιμολογιακή της πολιτική δεν θα την εξετάσουμε. Όμως εκπρόσωποι των εργαζομένων στα ΛΙΝΤΛ (της Χαλκιδικής) έχουν μιλήσει για ωράρια – λάστιχο και τρομοκρατία των εργαζομένων, ενώ στην πόλη μας ο ΕΦΕΤ είχε επιβάλει πριν λίγα χρόνια πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ για την ύπαρξη μολυσμένων με το στέλεχος e-coli κιμά βοδινού κρέατος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, την πρώτη φορά που ο φορέας εντόπισε μολυσμένα κρέατα με τον φονικό e-coli σε σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, οι Γερμανοί επενδυτές δυσαρεστήθηκαν, ενώ ο τότε πρόεδρος του φορέα Γ. Νυχάς φέρεται να δέχτηκε πολιτικές πιέσεις και εξαναγκάστηκε σε παραίτηση. Ο ίδιος το είχε αρνηθεί αλλά ο Ν. Χουντής, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είχε δηλώσει τότε: “Tο γερμανικό πανευρωπαϊκό σκάνδαλο του E-coli και του γερμανικού κολοσσού ΛΙΝΤΛ μεταλλάσσεται σε πολιτικό σκάνδαλο στην Ελλάδα […] Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ υποχρεώθηκε σε παραίτηση εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε πριν λίγες μέρες ο ΕΦΕΤ, ότι ανιχνεύθηκε το βακτήριο E-Coli σε προϊόντα της αλυσίδας ΛΙΝΤΛ στη Βόρεια Ελλάδα”.
Πιστεύουμε ότι τα ανωτέρω φωτίζουν επαρκώς την διατύπωση της αντίθεσής μας.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.