Πλημμύρες και υπευθυνότητα

Στην πρώτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου μετά τις πρωτοφανείς βροχοπτώσεις, γίναμε πάλι μάρτυρες μιας κακοπαιγμένης παράστασης “κοινοβουλευτικής” κοπής. Η μεν αντιπολίτευση βγήκε να καταγγείλει όσα δεν έγιναν από τον Δήμο Κομοτηνής, ο δε δήμαρχος βρήκε την ευκαιρία να εκθέσει όσα έκανε αλλά και όσα δεν είχε κάνει η διοίκηση Κοτσάκη με πολύ περισσότερα χρήματα τότε. Εμείς, ως “ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, οφείλουμε να πούμε ότι πράγματι έχει γίνει έργο στα χρόνια του Πετρίδη αλλά και ότι πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν. Τόσο από τον Δήμο και τις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, όσο και από τους ίδιους τους πολίτες. Γιατί ναι, σαφώς υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, κάποτε και με την αβελτηρία σε κάποιες υπηρεσίες. Επίσης η μεγάλης κλίμακας ανθρώπινη παρέμβαση στη φύση προκάλεσε αδιαμφισβήτητα ζημιές, ενίοτε ανεπανόρθωτες. Όμως δεν ακούστηκε στο δημοτικό Συμβούλιο κάτι για τις “πρωτοβουλίες” του καθενός από εμάς που αυθαιρετεί και προκαλεί προβλήματα για όλη την κοινωνία (τυπικό παράδειγμα η ανισόπεδη δυτική είσοδος της πόλης, κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή, που πλημμύριζε κάθε χρόνο).
Είναι καιρός οι μεν δημότες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά τώρα που η διοίκηση (κεντρική και αυτοδιοικητική) εκ των πραγμάτων υστερεί, οι δε άρχοντες – αφού κάνουν ό,τι τους αναλογεί – να αποδώσουν τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Η λαϊκίστικη αποσιώπησή τους δημιουργεί στον πολίτη ψυχολογία ανήλικου και μας πάει ως κοινωνία όλο και παρακάτω.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.