Πάλι στην Κομοτηνή ο Νταβούτογλου;

Να λοιπόν που ο Αχμέτ Νταβούτογλου επιμένει να έρθει με την δεκαμελή κουστωδία του στη Θράκη! Και τι να πουν τώρα οι καημένοι οι δικοί μας, που τον κάλεσαν στην Αθήνα μόνο για σαμπάνιες, φωτογραφίες και αδολεσχίες; Ψέλλισαν κάτι στα ΜΜΕ σαν άρνηση αλλά πώς να του το πουν κατάμουτρα; Αλήθεια, μήπως θυμάται ο Ευριπίδης Στυλιανίδης πριν εννέα χρόνια εκείνη την “ανώδυνη” και “ιδιωτική” επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, που υποτίθεται ότι πέρασε και δεν συνέβη τίποτε; Και γιατί δεν ακούσαμε τις θέσεις του Σύριζα για το θέμα, τον εκφράζει άραγε η γνωστή χριστοπουλική έκφραση για το “ενιαίο τουρκικό πράγμα” που δικαιώνει και την σχεδιαζόμενη βίζιτα του Νταβούτογλου;
Αναρωτιόμαστε, ποιος θα υπερασπίσει την κοινωνική (κι όχι μόνο…) ειρήνη από την προβοκατόρικη επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού; Ποιος θα του πει αυτά που πρέπει να ακούσει για τον 3ο Αττίλα που εξαπέλυσε στην κυπριακή ΑΟΖ με το “Βάρβαρος”; Πάντως όταν μας είχε έρθει – πάλι “ιδιωτικά”! – πριν τέσσερα περίπου χρόνια (10 Μαρτίου 2011), ήμασταν σχεδόν μόνοι σε μια διαμαρτυρία κάπου τριάντα ανθρώπων απέναντι από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Εκεί λοιπόν άκουσε όσα δεν είχε ακούσει ΠΟΤΕ στη ζωή του, στα ελληνικά και στα τουρκικά, με αποκορύφωμα τη φράση που του είχαν πετάξει στα μούτρα οι Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές σε πανώ: “Κατοχική δύναμη της Κύπρου, η ελληνική Θράκη σου λέει: Άι σι…τίρ!
Θα τον περιμένουμε και πάλι.
“ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ”, Παράταξη Πολιτών

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.