Μελέτη και Αλάνκογιου

Ένας απίθανος διάλογος έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής στις 30-10-14. Αφορούσε την αποκατάσταση των πληγέντων χωρικών της Μελέτης, που προ ημερών είχε πληγεί από ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε σημαντικές υλικές ζημιές σε 4-5 σπίτια. Τόσο η αξιωματική – νεοδημοκρατική αντιπολίτευση, όσο και εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, πρότειναν την έκτακτη βοήθεια των πληγέντων από τον Δήμο αλλά και από το κράτος, καλώντας τον δήμαρχο να μην αφήσει “παιδάκια να μένουν κάτω από νάυλον”. Έπιασε κι ο δήμαρχος το ίδιο τροπάριο και υποσχέθηκε πως ο Δήμος δεν πρόκειται να αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο, αφού ήδη πράττει όλα τα δέοντα, μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας. Φαντάζομαι ότι έτσι βγήκαν όλοι ασπροπρόσωποι στα ΜΜΕ, αφού είπαν όσα επιβάλλει ο ρόλος τους.
Αναρωτηθήκαμε λοιπόν, πού ζούνε όσοι ξιπάζονται με “παιδάκια που μένουν κάτω από νάυλον”; Γιατί – δεν γνωρίζω τι γίνεται στο Γκστάαντ αλλά – στην ΒΑ άκρη της πόλης βρίσκεται εδώ και δεκαετίες ο πιο άθλιος οικισμός της χώρας, με εκατοντάδες παιδάκια σε νάυλον, λαμαρίνες, χαρτόκουτες και κερπίτσια. Στο τέρμα της οδού Αδριανουπόλεως ο τσιγγάνικος “τενεκέ μαχαλάς” αριθμεί πάνω από 1000 ανθρώπους και θα έπρεπε να μας έχει κάπως εξοικειώσει με την εικόνα της ανέχειας (εφόσον βέβαια τον έχουμε κάποτε επισκεφθεί). Μάλιστα αποτελεί μια διαρκή ντροπή για όλους μας, αφού δεν γίνεται απολύτως τίποτε για την καθημερινότητα των ανθρώπων, ούτε για προσωρινές, στοιχειώδεις υγειονομικές εγκαταστάσεις. Μήπως κάποιες κυρίες πίστεψαν ότι ο οικισμός ήδη μετεγκαταστάθηκε, όπως το υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι πριν 7 χρόνια;

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.