Ψήφισμα για αξιολόγηση και πλαστογράφους

Στις 9 Οκτωβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής συζήτησε το θέμα αξιολόγησης των εργαζομένων και του επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως προβλέπονται από τον Ν.4250/2014. Στο τέλος σχεδόν ομόφωνα – πλην Λαϊκής Συσπείρωσης – κατέληξε στο κάτωθι κείμενο:
– Τάσσεται υπέρ της ανάγκης εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης τού προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες.
– Εκφράζει την αντίθεσή του με το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης του Ν. 4250/2014 που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία που θεωρείται αυθαίρετη και ενδεχομένως αντισυνταγματική, σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής.
– Ζητά τη μη εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου του Ν.4250/2014 και την αλλαγή του μέσα από έναν τριμερή διάλογο μεταξύ Κυβέρνησης, ΚΕΔΕ και εργαζομένων στους Δήμους, ώστε να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο αξιοποίησης και αξιολόγησης, το οποίο σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να παραπέμπει σε διαθεσιμότητες και απολύσεις των εργαζομένων.
– Ζητά την αναστολή των ελέγχων των συμβάσεων μέχρις ότου ξεκαθαριστεί από την Κυβέρνηση με σαφήνεια, πως δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας εργαζόμενος, εξαιρουμένων όσων προσκόμισαν πλαστούς τίτλους.
Ειδικά στο τελευταίο αυτό, για τους πλαστούς τίτλους, η διατύπωση είναι τόσο ξεκάθαρα καταδικαστική χάρη στη στάση του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, που επέμενε να αφαιρεθεί η τουλάχιστον “περίεργη” διατύπωση για όσους προσκόμισαν “εν γνώσει τους” πλαστούς τίτλους. Λες και θα μπορούσαν να τους προσκομίσουν εν αγνοία τους! Είπαμε, άλλο το ανθρωπιστικό ζήτημα που ενίοτε προκύπτει και άλλο η συγκάλυψη οποιασδήποτε απατεωνιάς.

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.