Ερωτηματολόγιο Φούχτελ και ερωτηματολόγιο «Σπάρτακου»

Μεγάλος ντόρος έγινε σε όλη την Ελλάδα με το «ερωτηματολόγιο Φούχτελ» – έτσι το ονόμαζε η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που το συνέδεσε και με την ανάληψη καθηκόντων από τους νέους δημάρχους. Αναφέρθηκε ως μια κίνηση των Γερμανών που ζητούσαν αναλυτικά στοιχεία για τους ΟΤΑ της χώρας, μέσα στα πλαίσια της αποικιοκρατικής σχέσης μας μαζί τους. Ήρθε λοιπόν και στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής το θέμα (12/9/2014) από την συριζαία παράταξη της κ. Λαφτσή, ζητώντας ενημέρωση από τον δήμαρχο κ. Πετρίδη για το ζήτημα που «προσβάλλει βαθύτατα την Αυτοδιοίκηση».
Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως ένα μόνο ερωτηματολόγιο ήρθε στον δήμο, 8 μήνες πριν, από την Ελληνογερμανική Συνέλευση και απαντήθηκε τον περασμένο Φλεβάρη με τα στοιχεία που αφορούν το κοινωνικοοικονομικό προφίλ του Δήμου, στοιχεία που είναι υποχρεωτικώς αναρτημένα στο Διαδίκτυο, στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα. Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει δέσμευση από πλευρά του Δήμου, ούτε «διακίνηση κρατικών μυστικών» ούτε φυσικά απόφαση για οποιαδήποτε σύμπραξη.
Ως παράταξη πολιτών ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εννοείται ότι απορρίπτουμε κάθε σχέση με την Γερμανία (και με οποιονδήποτε) που μας υποβιβάζει σε καθεστώς αποικίας. Έτσι λοιπόν καταγγέλλουμε όχι τόσο τον όποιον Φούχτελ, όσο, πρωτίστως, τους δικούς μας πρωθυπουργούς (ΓΑΠ – Σαμαρά) που με τις δικές τους υπογραφές στήθηκε το πλαίσιο αυτής της ανάρμοστης σχέσης. Και βεβαίως καίρια ευθύνη φέρουν οι δήμαρχοι, περιφερειάρχες ή όποιοι άλλοι προβαίνουν σε ενέργειες οι οποίες ανοίγουν τον δρόμο στα γερμανικά συμφέροντα.
Αυτό που χρειαζόμαστε από τους τοπικούς (κι όχι μόνο) άρχοντές μας είναι να θωρακίσουν τον τόπο μας με τρόπο που να μην αφήνει χώρο σε κανέναν «προστάτη». Ποια είναι τα πεδία του γερμανικού ενδιαφέροντος; Τι έχουμε κάνει εμείς σε αυτά, πράξαμε ό,τι έπρεπε; Τι τεχνογνωσία υποτίθεται ότι θα μας προσέφερε η γερμανική σύμπραξη; Έχουμε εμείς πρόσβαση σε αυτήν; Αν όχι, τι κάνουμε για να την αποκτήσουμε; Ποια είναι τα εμπόδια μιας αυτόκεντρης ανάπτυξης που μπορεί να τα ξεπεράσει μόνο κάποιος Φούχτελ; Αυτά νομίζουμε πώς πρέπει κυρίως να απαντηθούν από τον Δήμο και από κάθε υπεύθυνο.
Το θέμα δεν είναι μόνο να αρνηθούμε μια προσβλητική σχέση με τη Γερμανία αλλά και να βγούμε οριστικά από τη θέση όπου προσφερόμαστε για εκμετάλλευση από καθέναν. Επιτέλους!

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Παράταξη Πολιτών Κομοτηνή, 19-9-2014

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.