Κάλπες χωρίς διάλογο ΔΕΝ είναι δημοκρατία!

Ο “Σπάρτακος”, τα τοπικά ΜΜΕ και οι…δήθεν δημοτικές εκλογές!

ΚΑΛΠΗ     Με την προεκλογική περίοδο να οδεύει προς την λήξη της, ως Παράταξη Πολιτών αναρωτιόμαστε, τι είδους εκλογική διαδικασία είναι αυτή. Από τη μια ο σκανδαλώδης αποκλεισμός μας από την τοπική τηλεόραση, από την άλλη η αδιαφορία των άλλων συνδυασμών για ουσιαστικό πολιτικό λόγο και να ‘μαστε 10 μέρες πριν την κάλπη χωρίς να γίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ ο παραμικρός διάλογος για τα ζητήματα της πόλης! Έχουμε πέντε παράλληλους μονόλογους, που κατά κανόνα δεν αγγίζουν κανέναν δημότη, ίσα ίσα για τα προσχήματα των δήθεν θέσεων και των δήθεν προγραμμάτων. Πού είναι τα τοπικά ΜΜΕ να ανεβάσουν λίγο το ενδιαφέρον της κοινωνίας, πού είναι οι επικεφαλής ή τα επιτελεία των παρατάξεων που κόπτονται για την ουσία της δημοκρατίας; Όλη η διαδικασία περιορίστηκε εν πολλοίς στο γνωστό κυνήγι του ψηφοφόρου και στην προσπάθεια να τον δελεάσει ο άλφα ή ο βήτα υποψήφιος στη βάση προσωπικών συμφερόντων.
Ως ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλούμε τα ΜΜΕ της πόλης να πάρουν πρωτοβουλίες αντιδρώντας στην ισοπέδωση της πολιτικής διαδικασίας και παίζοντας έναν ρόλο ενεργό, πριν αυτή ευτελιστεί ακόμη περισσότερο. Βλέποντας τα προεκλογικά φυλλάδια υποψηφίων συμβούλων, κυρίως της παράταξης του δημάρχου, δεν ξέρεις αν πρέπει να γελάσεις ή να εξοργιστείς. Αν οι εκλογές ήταν μονάχα διαγωνισμός ποιος θα ξοδέψει περισσότερα λεφτά, ποιος θα προσελκύσει τα μεγαλύτερα σόγια και ποιος θα κάνει τις περισσότερες παρασκηνιακές συναλλαγές, εμείς – συναισθανόμενοι την …ανεπάρκειά μας έναντι του ανταγωνισμού – δεν θα κατεβαίναμε καθόλου. Επειδή όμως μαζί με πολλούς συμπολίτες μας προσδοκούμε κάτι σοβαρότερο από τα παραπάνω κι επειδή ακριβώς αυτές οι πρακτικές και νοοτροπίες είναι που μάς έφεραν ως χώρα και ως δήμο στο σημερινό μας χάλι, καλούμε (πρωτίστως) τον Γιώργο Πετρίδη να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι κάλπες και το αποτέλεσμά τους δεν λένε από μόνες τους τίποτε: Δημοκρατία χωρίς διάλογο, αντίλογο, επιχειρηματολογία και ισηγορία ΔΕΝ υπάρχει.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Παράταξη Πολιτών
για τον Δήμο Κομοτηνής

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.