Κοσμάς (Μάκης) Καραΐσκος: “Την Κυριακή ψηφίζουμε για την πόλη μας ή για το κόμμα τους”;

ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΑΙΣΚΟΣΣυνέντευξη του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με τον Σπάρτακο στο ειδησεογραφικό Komotinipress…
1.Κύριε Καραΐσκο, κατεβαίνετε υποψήφιος με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, όντας άνεργος, όπως το δηλώνετε. Υπάρχει χώρος για πολιτική δράση ανθρώπων που βρέθηκαν εκτός της αγοράς εργασίας;
– Μα αυτός ακριβώς είναι ένας βασικός λόγος που κατεβαίνω με τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ. Όχι για κανένα αυριανό ρουσφέτι, όπως το σκέφτονται πολλοί, αλλά για να φέρουμε στον δήμο ιδέες και λύσεις που σήμερα φαντάζουν εξωπραγματικές. Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είναι η μόνη παράταξη που έχει δείξει δρόμους για την τοπική απασχόληση και την οικολογική ευαισθησία ταυτόχρονα, και μιλώ βέβαια για την ΚΟΙΝΣΕΠ που έχει ιδρύσει. Είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα είτε για κάποιον άλλον, έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να δημιουργήσει οικονομία για τον τόπο μας. Κι εκεί, μέσα από την συλλογική ανάπτυξη, θα προκύψουν λύσεις και για καθέναν από εμάς.
2. Τι είδους θέσεις εργασίας έχει δημιουργήσει ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μέχρι σήμερα και τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον;
– Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του εγχειρήματος. Δεν είναι εύκολο μέσα στις σημερινές συνθήκες να προχωρήσει κανείς γρήγορα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην έλλειψη χρημάτων αλλά και στην κατεστημένη νοοτροπία. Η αλλαγή θέλει τον χρόνο της αλλά η υπερψήφιση του συνδυασμού μας στα τοπικά πράγματα οπωσδήποτε θα επιταχύνει τις διαδικασίες. Τα μελλοντικά σχέδια είναι πολλά και το ποιο θα υλοποιηθεί θα εξαρτηθεί από την απήχηση του μηνύματός μας. Πάντως είναι πραγματικά ντροπή, σε μια περιοχή με το καλύτερο βαμβάκι της Ευρώπης και με τον καλύτερο καπνό τύπου μπασμά του κόσμου, να φυτοζωούν οι αγρότες μας.
3.Αυτά όμως ξεφεύγουν κάπως από τις αρμοδιότητες του δημάρχου, έτσι δεν είναι;
– Εξαρτάται. Αν μιλάμε για έναν δήμαρχο διεκπεραιωτή, έχετε δίκιο. Αν μιλάμε για μια δημοτική Αρχή που θα αναλάβει να διασώσει την περιοχή από την καταστροφή που μας ζώνει, τότε όχι. Εμείς δεν θέλουμε την πρώτη κατάσταση, θέλουμε έναν δήμαρχο από παλιά αλλά και μια κοινωνία με κοινοτικό πνεύμα από παλιά. Αλλιώς ή θα φύγουμε όλοι από τον τόπο μας ή θα γίνουμε όλοι φτωχοί. Βουλγαρία του Νότου που (δεν) έλεγε κι εκείνος ο γνωστός ολιγόνους…
4. Ο μειονοτικός κόσμος παρακολουθεί αυτό το εγχείρημα; Συμμερίζεται τις απόψεις ή τις αναζητήσεις σας;
– Έχουμε τους δικούς μας μουσουλμάνους φίλους, δεν είναι πολλοί, αλλά και λίγοι φτάνουν. Αν αυτοί δείξουν έναν δρόμο, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. Τις αναζητήσεις τις συμμερίζονται όλοι, αφού όλοι βιώνουν το ίδιο αδιέξοδο, τον δρόμο όμως πρέπει να τον δουν καθαρά μπροστά τους για να συμφωνήσουν. Κάποια πειράματα του παρελθόντος, όπως εκείνο της ρίγανης, άφησαν τραυματικές εμπειρίες και η επιφυλακτικότητα είναι δικαιολογημένη.
5. Γενικά το προφίλ των υποψηφίων είναι τέτοιο που δεν προϊδεάζει για μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Με δεδομένο πως δεν σας υποστηρίζει κανέναν κόμμα, πώς τα βολέψατε με τα προεκλογικά έξοδα;
– Όπως και το 2010. Ξοδεύοντας όλος ο συνδυασμός μαζί λιγότερα από ό,τι ένας μέσος υποψήφιος σύμβουλος του καθεστώτος! Κι αυτά να συγκεντρώνονται με τα 20ἀρικα του καθενός, άντε και με κάποια 50άρικα των … «χορηγών»! Δεν δώσαμε σε κανένα ΜΜΕ ούτε ένα ευρώ, δεν κάναμε ούτε καν κάρτες για τους υποψήφιους. Θεωρούμε ότι η αλήθεια των λόγων μας και η ελπίδα που πρεσβεύουμε θα αγγίξει την κοινωνία της Κομοτηνής περισσότερο από τις ιλουστρασιόν φανφάρες και αερολογίες.
6. Πώς θα κλείνατε την σύντομη κουβέντα μας, τι θα λέγατε στον συνδημότη μας;
– Νομίζω το σύνθημά μας τα λέει όλα: Την Κυριακή ψηφίζουμε για την πόλη μας ή για το κόμμα τους; Ας δώσει καθένας την απάντησή του στην κάλπη!

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.