Ν.Δαπέργολας: Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διευρύνεται και ποσοτικά και ποιοτικά!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Μ.ΤΕΤΑΡΤΗΣ 2   Στην ανακοίνωση 25 νέων υποψηφίων προχώρησε πριν από λίγες ημέρες ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η παρουσίαση έγινε στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού επί της οδού Ορφέως και η ανακοίνωση των ονομάτων έγινε από τον επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο Νεκτάριο Δαπέργολα.

    Σε μία σύντομη αναφορά του στις τρέχουσες εξελίξεις ο Ν.Δαπέργολας επεσήμανε τα ακόλουθα::

    1. Βρισκόμαστε έναν μήνα πριν από τις δημοτικές εκλογές, έχουμε αρκετά προβλήματα καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ο αριθμός των υποψηφίων, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά για την ποσόστωση Έχουμε αλλαγές ακόμη και την εσχάτη ώρα κι αυτό είναι απαράδεκτο.

    2. Είναι προφανές πως οι μηχανισμοί του «συστήματος» θέλουν να διαιωνίσουν την παρουσία των θεωρητικά μεγάλων και να ανακόψουν την πορεία των θεωρητικά μικρών. «Εμείς δεν θα δειλιάσουμε και θα μείνουμε όρθιοι στις επάλξεις, όσα εμπόδια κι αν μας βάλουν» τόνισε.

    3. Την Παρασκευή του Πάσχα ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σκοπεύει να παρουσιάσει ένα όσο γίνεται πληρέστερο ψηφοδέλτιο με την προσαύξηση των δημοτικών συμβούλων στον κορμό, αλλά και με εκπροσώπηση στα τοπικά συμβούλια

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    4. Παρουσιάζοντας τα νέα 25 ονόματα του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, ο επικεφαλής της παράταξης επεσήμανε ότι και σε αυτά αποτυπώνεται μία διεύρυνση όσον αφορά τη γυναικεία παρουσία, αλλά και την εκπροσώπηση από διάφορες μερίδες πληθυσμού, επαγγελματικές ομάδες και κοινωνικούς χώρους. «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διευρύνεται και ποσοτικά και ποιοτικά και η  κινηματική του διάσταση θα συνεχισθεί και τώρα, αλλά και μετά τις εκλογές» κατέληξε ο Ν.Δαπέργολας.

    Ακολούθησαν οι τοπθετήσεις των Πάρι Καλοδημίδη και Βασιλικής Ρούφου.

    Τοποθέτηση Πάρι Καλοδημίδη:

    «Με τον Νεκτάριο είχα συμφωνήσει να παρουσιάσω κάποια θέματα σχετικά με τους σκοπούς που έχουμε για την πόλη. Ήταν τόσα πολλά και θα ήμουν τόσο αναλυτικός που τελικά εγκατέλειψα την προσπάθεια.

    Αναρωτήθηκα ποιος Κομοτηναίος θέλει να ξαναδεί έναν άνθρωπο ή έναν συνδυασμό να μας αραδιάζει το…όραμά του για την πόλη, όπως κάνουν τόσα και τόσα χρόνια τόσοι «οραματιστές».

    Έχουμε ακούσει τόσα σχέδια για την Κομοτηνή προεκλογικά, τόσα οράματα υποψηφίων που όταν έχουμε χρόνο και κάνουμε μια βόλτα στην άθλια πόλη μας δεν μπορεί να μην αναρωτηθούμε;

    Τι έγιναν όλα τα οράματα;

    Γιατί ζούμε σε μια αδιάφορη επαρχιακή πόλη;

    Και καλά, είμαστε όπως είμαστε, αλλά που ακριβώς σκάλωσαν οι προσπάθειες;

    Έγιναν προσπάθειες; Για το κυκλοφοριακό, για την ανακύκλωση, για τα αδέσποτα, για τους ακάλυπτους χώρους, για τα πάρκα μας , για την αισθητική των σπιτιών και των γειτονιών, για το που θα παίζουν τα παιδιά μας, για το πώς θα κινούνται οι ηλικιωμένοι μας.

    Έγιναν βέβαια δράσεις για όλα αυτά, αλλά οι περισσότερες δεν είναι λειτουργικές .

    Εχουμε τους μπλέ κάδους απορριμμάτων αλλά κάνουμε μια δήθεν ανακύκλωση.

    Έχουμε τον ποδηλατόδρομο αλλά οι περισσότερες μετακινήσεις με το ποδήλατο γίνονται εκτός αυτού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    Έχουμε ένα πάρκο χωρίς σκιές και χωρίς νερό. Τα inox οι γρανίτες και τα πλέξυ γκλάς μας κάνουν ένα δήθεν πάρκο.

    Έχουμε τα μίνι μπάς που κυκλοφορούνε άδεια.

    Τις παιδικές χαρές στην πόλη της επιδιορθώνουμε κυρίως προεκλογικά.

    Τα δημόσια έργα στην πόλη μας ΔΕΝ φτιάχνονται με επίκεντρο τον άνθρωπο, αλλά για να διεκπεραιωθεί μια γραφειοκρατική διαδικασία. Αναφέρομαι στα δύο έργα οδοποιίας που ταλαιπωρούν για χρόνια την περιοχή των στρατώνων και το δρόμο προς Καρυδιά και για τα οποία και πάλι οι πολίτες δεν γνωρίζουν ποιος φταίει που έχουνε κολλήσει.

    Όλες οι διοικήσεις έχουν ασχοληθεί με τον οικισμό της οδού Αδριανουπόλεως. Σήμερα αυτή η περιοχή είναι ένα κομμάτι της Καλκούτας μέσα στην Κομοτηνή.

    Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση κυνοφιλίας στην πόλη μας, αλλά πολλοί συμπολίτες μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν σε μέρη που έχει αδέσποτα σκυλιά και άλλοι (οι σκληρότεροι) τα αντιμετωπίζουν με φόλες. Κανένας δεν έχει εμπιστοσύνη στον Δήμο, όσο αφορά τα αδέσποτα.

    Τα οικονομικά του Δήμου είναι σε άθλια κατάσταση και όλες οι Διοικήσεις αποφεύγουν να μας παρουσιάσουν μια αφήγηση για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Μιλάω βέβαια για τον διαχειριστικό έλεγχο, που μόνο ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητάει.

    Έτσι λοιπόν ….

    Ζούμε περιτριγυρισμένοι από δήθεν έργα, σε ένα δήμο που κάνει δήθεν διαβούλευση και είμαστε ένα σώμα δημοτών που ασκεί δήθεν έλεγχο στα οικονομικά μας.

    Εγώ από την μεριά μου βέβαια ίσως να μη μπορώ να σας πείσω με ακλόνητα τεκμήρια πως ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα βάλει αμέσως τέλος σε όλα αυτά.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    Είμαι όμως εδώ για να σας πω πως είμαι πεπεισμένος ότι ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ μπορεί να τα κάνει όλα αυτά και γι’ αυτό είμαι εδώ πάλι σήμερα και σας ζητώ να μας στηρίξετε. Να θυμάστε όμως ότι μια ψήφος δεν αρκεί».

    Τοποθέτηση Βασιλικής Ρούφου:

    «Ονομάζομαι Ρούφου Βασιλική και είμαι καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας.

    Θα ήθελα κι εγω με τη σειρα μου να δηλωσω παρουσα σ αυτη την παραταξη πολιτων, που απαλλαγμένη από κομματικές ταμπέλες και σκοπιμότητες στοχεύει σε μια δυναμικη παρουσία μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της Κομοτηνής με σκοπό έναν και μόνο: Να καταβάλει καθε δυνατή προσπαθεια για να ακουστεί η φωνή των συμπολιτών μας και να υλοποιηθεί καθε λογική, προοδευτική και αξιόλογη «ιδεα» , που θα πάει το δήμο μας ένα βήμα πιο ψηλά.

    Σαν ενεργή πολίτης κι εγώ λοιπόν, στηρίζω με την υποψηφιότητά μου την παράταξη πολιτών «Σπάρτακος» για το Δημο Κομοτηνής και τον υποψήφιο Δήμαρχο και αρχηγό του συνδυασμού κ. Δαπέργολα Νεκτάριο, γιατί με τον τρόπο αυτό θεωρώ πως μπορώ να προσφέρω από πλευράς μου έστω και ένα μικρό λιθαράκι στο τεράστιο αυτό έργο που καλείται να φέρει εις πέρας το νέο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει»…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.