ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ…ΦΑΝΑΡΙΟΥ!

     Διαβάσαμε στο σχετικό δελτίο Τύπου την άκρως συγκινητική είδηση και την μοιραζόμαστε με τους συνδημότες μας: «To ευρωπαϊκό έργο LIFEAMMOS για την πρόληψη και των περιορισμό των απορριμμάτων aaaκαπνιστών στις παραλίες, συνεχίζει εντατικά την πορεία του, οδεύοντας βαθμιαία στην τελική ευθεία και στην κορύφωση των δράσεών του το προσεχές καλοκαίρι».

     Ναι, λοιπόν! Είναι αλήθεια! Ήρθαν οι άνθρωποι το περασμένο φθινόπωρο, μέτρησαν τις γόπες στην παραλία Φαναρίου, τις βρήκαν 14 ανά τετραγωνικό μέτρο και μάς κατέταξαν στη 2η θέση μεταξύ των 15 συνολικά παραλιών που εξέτασαν στην Ελλάδα. Μάλιστα το (δεν-το-λες-και-φαραωνικό) έργο «θα κορυφωθεί τους προσεχείς καλοκαιρινούς μήνες με σειρά δράσεων, παρεμβάσεις στις παραλίες, παράλληλες εκστρατείες και δυναμική επικοινωνιακή διάχυσή του». Επαναλαμβάνουμε ότι ο λόγος είναι για «τα προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία των απορριμμάτων καπνιστών» στις παραλίες!

     Ως δημοτική παράταξη πάντως έχουμε την άποψη ότι – τουλάχιστον για το Φανάρι – το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι από πλευράς κρισιμότητας κάπου στην…87η θέση. Ήδη έχουμε αναφερθεί στα…προηγούμενα 86 σοβαρότερα προβλήματα, για πολλά από τα οποία ο Δήμος φέρει τεράστια ευθύνη. Ακόμη όμως κι αν μείνουμε στα «προβλήματα που δημιουργεί η παρουσία απορριμμάτων στις παραλίες», θεωρούμε πολύ πιο επιβαρυντική την παρουσία του Δήμου και του Δημοσίου εκεί, με τα σκουπίδια από μπετόν (φωτό) που ρυπαίνουν επί χρόνια την τουριστικότερη ακτογραμμή της Ροδόπης…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.