Ο «Σπάρτακος» και οι προϋπολογισμοί του δήμου Κομοτηνής…

ds_2602138-150x150     Γνωστά πλέον όσα συνέβησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής, με την αντιπαράθεση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής του «Σπάρτακου» Νεκτάριου Δαπέργολα με τον δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη πάνω σε δύο θέματα, εκείνο των εθελοντικών οργανώσεων, καθώς και εκείνο του ποδηλατόδρομου.

     Υπήρξε όμως και ένα ακόμη θέμα, που πέρασε στα ψιλά, αν και δεν ήταν τόσο αμελητέο. Μιλάμε για την 1η (ναι, κιόλας!) Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του Δήμου Κομοτηνής, η οποία μπήκε στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα, και φυσικά καταψηφίστηκε μόνο από τον «Σπάρτακο» (όπως άλλωστε και όλα τα έως τώρα παρόμοια οικονομικού περιεχομένου θέματα που φέρνει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Πετρίδης). Και το σκεπτικό για όλες αυτές τις καταψηφίσεις δεν είναι μόνο η άρνηση του Νεκτάριου Δαπέργολα να παράσχει «νομιμοποίηση» στη δημοτική αρχή, για όσο διάστημα ο δήμαρχος θα αρνείται πεισματικά να πράξει αυτό που – επίσης πεισματικά – ζητάει εξ αρχής ο «Σπάρτακος», δηλαδή να διαταχθεί διαχειριστικός έλεγχος και να χυθεί άπλετο φως στο γεμάτο σκιές και οσμές σκανδάλων και λοιπών φαινομένων διαφθοράς παρελθόν του καταχρεωμένου δήμου. Αλλά δευτερευόντως είναι και η πάγια θέση του «Σπάρτακου» πως όλοι αυτοί οι (δήθεν) προϋπολογισμοί αποτελούν όχι απλώς μία μαξιμαλιστική αποτύπωση των οικονομικών δυνατοτήτων και των προγραμμάτων δράσης (πράγμα λίγο-πολύ φυσιολογικό), αλλά μία εντελώς «μαγική» εικόνα, που ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα (κάτι που θα φανεί περίτρανα και με τα στοιχεία που θα παρουσιάσει ειδικά για τη ΔΕΥΑΚ ο «Σπάρτακος» στη συνέντευξη τύπου της ερχόμενης Τρίτης 4/2/2014).

     Το ότι λοιπόν φτάσαμε σε μία πρώτη κιόλας αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου, ενώ δεν έχουν καλά-καλά περάσει ούτε 2 μήνες από την κατάθεση και ψήφισή του στο δημοτικό συμβούλιο, αποδεικνύει ξεκάθαρα πόσο δίκιο έχει ο «Σπάρτακος» και σε αυτή την κατεύθυνση…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.