Νέα σύγκρουση για τον ποδηλατόδρομο…

podilatodromos-24     Το δεύτερο θέμα για το οποίο αντιπαρατέθηκαν ο Νεκτάριος Δαπέργολας και ο δήμαρχος Κομοτηνής στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο…

Όπως ήδη γράφτηκε και στον τοπικό Τύπο, δεν ήταν το θέμα των εθελοντών το μοναδικό θέμα αντιπαράθεσης του δημοτικού συμβούλου του «Σπάρτακου» Νεκτάριου Δαπέργολα με τον δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Ένα άλλο ζήτημα για το οποίο ειπώθηκαν πολλά ήταν (για μια ακόμη φορά) ήταν εκείνο του – διαβόητου πλέον – ποδηλατόδρομου, που κατασκευάζεται στο κέντρο της Κομοτηνής, προκαλώντας απίστευτα προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο Ν.Δαπέργολας καταψήφισε 2 σχετικά με τον ποδηλατόδρομο θέματα της ημερήσιας διάταξης (το ένα αφορούσε έγκριση του 1ου ανακεφαλαιωτικού πίνακα και το άλλο παράταση εργασιών λόγω των καιρικών συνθηκών), βρίσκοντας την ευκαιρία να τονίσει ότι δυστυχώς ο «Σπάρτακος» επιβεβαιώθηκε στις δυσοίωνες προβλέψεις του, γιατί το έργο και τους καταστηματάρχες των οδών Ορφέως, Δημοκρίτου και Ζωίδου ουσιαστικά κατέστρεψε και επιδείνωσε αφάνταστα το κυκλοφοριακό πρόβληματης πόλης, αλλά και απόλυτη ήταν η επαλήθευση σε όσα λέγαμε για την αδυναμία αστυνόμευσης και το παντελώς ατελέσφορο της χρήσης παρκομέτρων (όλα όσα δηλαδή ο δήμαρχος Γ.Πετρίδης δεν συζητούσε καν τότε, λέγοντας, χωρίς φυσικά να το βασίζει πουθενά, πως όλα στο μέλλον θα κυλήσουν περίπου…ειδυλλιακά). «Βλέπουμε ότι η χρήση του ποδηλατόδρομου δυστυχώς “προορίζεται” κυρίως για να παρκάρουν επάνω αυτοκίνητα (βλ. και τη 2η φωτογραφία), καθώς δεν υπάρχει καμία δυνατότητα αστυνόμευσης, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει ούτε δημοτική αστυνομία. Όλο αυτό το κλίμα δημιουργεί ένα χάος που δικαιώνει όσα λέγαμε» κατέληξε ο Ν.Δαπέργολας.

Όσο για τον δήμαρχο, αφού μας είπε πόσο μεγάλωσαν τα…πεζοδρόμια και ηλεκτροφωτίστηκε η Ζωΐδου, το podilatodromos-38-1βασικό του κατά τα άλλα «επιχείρημα» απέναντι στα σχόλια του Ν.Δαπέργολα ήταν το εξής τρομερό: «ας τελειώσει πρώτα το έργο και θα δείτε πως έχετε άδικο» (!!!). Λες και δεν έχουμε δηλαδή μάτια για να δούμε ήδη από τώρα πού πάει το πράγμα (μια και έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα 4/5 περίπου).

Ειδικά ως προς το ζήτημα μάλιστα του χάους που επικρατεί σήμερα στην Κομοτηνή (ως προς τη στάθμευση και την ανύπαρκτη αστυνόμευση) ομολόγησε εμμέσως πλην σαφώς δημόσια την αποτυχία του, λέγοντας πως όντως υπάρχει θέμα και αναλαμβάνει επ’ αυτού προσωπικά την ευθύνη!

Και έτσι άπαντες αντελήφθησαν για ποια δικαίωση των θέσεών μας ως προς το θέμα του έργου του Δακτυλίου Ποδηλατοδρόμου μπορούμε να μιλάμε πλέον. Μια δικαίωση την οποία μάλιστα ενίσχυσαν και όσα είπε (περί ταφόπλακας στους καταστηματάρχες) ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος 2 μόλις μέρες αργότερα, σε συνέντευξή του στον «Παρατηρητή» (βλ. http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=164892&categoryid=3). Και μια δικαίωση βέβαια που θα γίνει ακόμη πιο καταφανής, τώρα που οι μπουλντόζες πλησιάζουν προς το δεύτερο – και πιο στενό – τμήμα της οδού Ορφέως. Δυστυχώς όμως χρειάστηκε κάποιοι να καταστρέψουν πρώτα τους μόνους δρόμους της πόλης, χωρίς απολύτως κανένα λόγο, για να το μάθουμε.

Και όλα αυτά, θα το επαναλάβουμε, όχι επειδή δεν έπρεπε να γίνει ποδηλατόδρομος στην Κομοτηνή, αλλά έπρεπε απλά να γίνει σε άλλη χάραξη και αφού πρώτα εξασφαλιστούν η οδική κυκλοφορία από παράπλευρες οδούς και οι δέουσες υποδομές σε πάρκινγκ. Τώρα απλώς στρώσαμε – λόγω κάποιας…ανεξήγητης πασοκικής εμμονής – ένα ξεκάρφωτο και αντιλειτουργικό ευρωπαϊκό λούστρο πάνω σε μια χαώδη οθωμανική ρυμοτομία. Και αυτό φυσικά θα το πληρώνουμε εφεξής όλοι. Και πεζοί και επωχούμενοι…

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.