ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΚ!

δευακ    Διαβάστε παρακάτω τη νέα σημερινή ανακοίνωση του “Σπάρτακου”, η οποία αποτελεί την ανταπάντησή μας για τα όσα δήλωσε προ ολίγων ημερών ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου (βλ. σχετικά την υπερσύνδεση στο τέλος του δημοσιεύματος), απαντώντας στη δική μας συνέντευξη τύπου της 4ης Φεβρουαρίου 2014. Ελικρινά ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια…

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΣΤΑΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΚ 

     Διαβάσαμε στον Τύπο την απάντηση του κ. Καρασταύρου σχετικά με ό,τι ανακοινώσαμε προ ημερών για τη ΔΕΥΑΚ. Προσπερνούμε φυσικά όσα περί «διασποράς ψευδών ειδήσεων» και «συκοφαντιών» ανέφερε, ως καταφανώς αβάσιμα και άκρως…προεκλογικά, και πάμε στην ουσία:

     1) Αφού «διέψευσε» όσα είπαμε για ανείσπρακτα χρέη, μετά τα…επιβεβαίωσε, δικαιολογώντας τα με την τρέχουσα κατάσταση κτλ. Μα εμείς δεν είπαμε ότι γίνεται κάτι άλλο, ούτε και καταλογίσαμε στη σημερινή διοίκηση το συνολικό αποτέλεσμα, είπαμε μόνο το πού βρισκόμαστε. Και εκεί ακριβώς που αναφέραμε βρισκόμαστε, είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι.

     2) Απαντώντας στα περί «προνομιούχων συνδέσεων» ύδρευσης – αποχέτευσης αναφέρθηκε στους…συνεργατικούς μας λαχανόκηπους (!) και ζήτησε στοιχεία. Επειδή όμως εμείς δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε ως χαφιέδες, δεν θα ονομάσουμε κανέναν. Θέλει να πει δηλαδή ο κ. Καρασταύρου ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στα μειονοτικά χωριά; Άραγε τα πρόσφατα επεισόδια στα Σύμβολα με τους ανθρώπους της ΔΕΥΑΚ τι σήμαιναν; Να αναφερθούμε μήπως σε οδούς ολόκληρες στην ίδια την Κομοτηνή ή και σε σπίτια/εξοχικά ανθρώπων που έχει πολύ καλά γνωρίσει; Εμείς του συνιστούμε φιλικά να πάψει να μας θυμίζει τον Σημίτη, που στα χρόνια των Τσοχατζομαντελοτσουκάτων έβγαινε με θράσος και καλούσε όποιον έχει…στοιχεία «να πάει στον Εισαγγελέα»…

     3) Για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στα επίδικα έργα δεν θα κρίνουμε το αποτέλεσμα, εμείς το αναφέραμε ΝΕΡΟκυρίως για να θυμίσουμε στους συμπολίτες μας το πώς λειτουργούσε η επιχείρηση μέχρι την εποχή Παράσχου, τουλάχιστον. Το αν έπραξαν σωστά ή όχι, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιοι.

     4) Τις προγραμματικές συμβάσεις με τον Δήμο (που φυσικά τις ψηφίσαμε, ποιος είπε δηλαδή ποτέ το αντίθετο;) δεν τις χαρακτηρίσαμε παράνομες! Απλώς επισημάναμε ότι παρουσιάζονται ως λογιστικό κόλπο για τη βελτίωση της εικόνας των οικονομικών της ΔΕΥΑΚ. Και σ’ αυτό δεν χωρά καμμία αμφιβολία!

     5) Αναφορικά με τα έργα του ΕΣΠΑ είπαμε και «μπράβο», αλλά διατυπώσαμε και τις λογικές επιφυλάξεις μας. Ελπίζουμε να μας…επιτρέπει ο κ. Καρασταύρου κάτι τέτοιο!

     6) Τέλος, και το πιο βασικό, δεν ακούσαμε ούτε λέξη για την προοπτική της επιχείρησης: πώς θα εξοφληθούν τέτοια χρέη με τα αμελητέα ετήσια αποτελέσματά της.

     Για μιαν ακόμη φορά τονίζουμε ότι ως «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» αναφερόμαστε στη ΔΕΥΑΚ με τρόπο καλόπιστο, αλλά και ειλικρινή. Όλη η πόλη ξέρει τι έγινε με την επιχείρηση επί δεκαετίες ολόκληρες, και ξέρει επίσης τους γαλαζοπράσινους ενόχους, ασχέτως δικαστικών αποφάσεων. Αν θέλει ο κ. Καρασταύρου έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο, τον καλούμε να τον κάνουμε άμεσα και μπροστά στις κάμερες. Οι πολίτες της Κομοτηνής θα βγούνε σίγουρα κερδισμένοι…

                                                                            ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

                                                                          Κίνηση Πολιτών

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του Δ.Καρασταύρου, στην οποία ανταπαντούμε:

http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=165061&categoryid=3

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.