Εντυπωσιακή προσέλευση στην εκδήλωση του «Σπάρτακου»!

ΠΙΤΑ 22     Τεράστια επιτυχία για την προχτεσινή εκδήλωση του «Σπάρτακου» και του «Αντιφωνητή». Περίπου 200 φίλοι του πολιτικού μας εγχειρήματος (αρκετοί εκ των οποίων συμμετέχουν και στις συνεργατικές δομές που έχει δημιουργήσει η παράταξη), συγκεντρώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 9 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «Φιλία» για την κοπή της βασιλόπιτας, αλλά και για πολιτική συζήτηση. Τον λόγο πήραν ο διευθυντής του «Αντιφωνητή» Κώστας Καραΐσκος, ο δημοτικός σύμβουλος του «Σπάρτακου» Νεκτάριος Δαπέργολας (που προέβη σε μία σύντομη αποτίμηση του μέχρι τώρα έργου της παράταξης και στη συνέχεια κάλεσε όλους να συστρατευθούν για το μεγάλο τόλμημα της διεκδίκησης της δημαρχίας τον προσεχή Μάιο), ο γεωπόνος Δημήτρης Αμανατίδης (ιθύνων νους γενικά των συνεργατικών δομών), ο Γιώργος Εφετζής (συντονιστής ειδικά της λειτουργίας των 3 Συνεργατικών Λαχανόκηπων της κίνησης), ο Πάρης Καλοδημίδης (που έδωσε έμφαση στη σημασία του «Σπάρτακου» και στον καταλυτικό ρόλο που μπορεί να παίξει για την αλλαγή και μεταμόρφωση της πόλης και των γύρω οικισμών) και ο Γιώργος Σιμσίρης (η ψυχή της Κίνησης Αλληλεγγύης Πολιτών Αλεξανδρούπολης, μιας ομάδας δηλαδή που είναι ουσιαστικά η άλλη…πλευρά της παρέας του «Σπάρτακου» στη γειτονική πόλη). Ακολούθως όμως τον λόγο πήραν και άλλοι από τους παριστάμενους και κατέθεσαν σχόλια και ευχές.

     «Εντυπωσιακή η σημερινή προσέλευση των φίλων μας – και το πιο ενδιαφέρον είναι πως ανάμεσά τους είδα και πάρα πολλούς που δεν τους γνώριζα ούτε εξ όψεως έως τώρα» δήλωσε ο Νεκτάριος Δαπέργολας στα τοπικά ΜΜΕ. «Είναι φανερό πως μέρα με τη μέρα εμπεδώνεται η ιδέα ότι ο Σπάρτακος είναι το μοναδικό όχημα ΠΙΤΑ 4που υπάρχει αυτή τη στιγμή, για να κάνουμε όλα όσα κατά καιρούς ως απλοί πολίτες λέμε, γκρινιάζουμε, βρίζουμε, ζητάμε. Είναι η ευκαιρία και το όχημα για να ξεφύγει ο Κομοτηναίος από τον καναπέ του, την κατάθλιψη στην οποία τον οδηγούν οι κυβερνώντες (εθνικά και τοπικά), τη γκρίνια του καφενείου και να προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα στα χέρια μας. Δύσκολο βέβαια, από την άλλη όμως ως παράταξη βρισκόμαστε σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση από ότι το φθινόπωρο του 2010, που ήμασταν ουσιαστικά άγνωστοι. Σήμερα, έχουμε μία τεράστια δυναμική και δεν λέμε λόγια, αλλά πατάμε στα 3 χρόνια της πλούσιας δράσης μας, πατάμε στο δυναμικό αντιπολιτευτικό μας έργο, πατάμε σε όλες τις παρεμβάσεις και προτάσεις που κάναμε απέναντι σε μία τραγικά και προκλητικά ανεπαρκή δημοτική αρχή, πατάμε σε όσα φτιάξαμε μόνοι μας (όπως οι λαχανόκηποι και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «Σπάρτακος Κοινσέπ»).

     Οφείλουμε όμως να καταλάβουμε κάτι. Να καταλάβουμε πως αυτή τη στιγμή δίνουμε μία επική μάχη απέναντι σε κομματικούς στρατούς, που έχουν χρήματα και ακόμη ελέγχουν καταστάσεις. Εμείς, θα το επαναλάβω, είμαστε σκέτοι πολίτες – αυτό είναι το βασικό μας όπλο – πολίτες που σηκώθηκαν απ’ τους καναπέδες τους, βγήκαν απ’ τα σπίτια τους, ύψωσαν το ανάστημά τους και τόλμησαν να τους αντισταθούν. Σήμερα όλοι το ξέρουν πως είμαστε η μόνη δύναμη που μπορεί να χτυπήσει το καθεστώς, αυτό το χυδαίο, διεφθαρμένο καθεστώς, που νοιάζεται μόνο για την παρασιτική του επιβίωση και για τίποτε άλλο. Χρειάζεται όμως συστράτευση όλων, γιατί διαφορετικά είναι αδύνατο να πετύχουμε. Με την ευκαιρία λοιπόν της σημερινής μας εκδήλωσης, απευθύνουμε κάλεσμα για μία ακόμη φορά σε όλες τις δυνάμεις της τοπικής μας κοινωνίας που έχουν απομείνει ζωντανές για συμπαράταξη και ανένδοτο αγώνα με τον «Σπάρτακο». Μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα σε αυτήν την πόλη, αρκεί να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε»…

 

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΠΙΤΑ 32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 36

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 13

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 28

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 18

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 35

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 41

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 34

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 42

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 43

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 23

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΙΤΑ 40

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.