Ελεύθερη πατρίδα, χωρίς κυάνιο και ξένους νταβατζήδες!

    Ως κίνηση πολιτών που προέκυψε ακριβώς από τη βαθιά ανάγκη αντίστασης απέναντι στην κατάρρευση της πατρίδας μας και την ανυπαρξία ή τον εκμαυλισμό των φερόμενων ως πολιτικών ταγών της (σε τοπικό, αλλά και εθνικό επίπεδο), έχουμε πάρει και άλλες φορές δημόσια θέση (τόσο μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, όσο και εκτός) σχετικά με την επερχόμενη καταστροφή του τόπου μας από τη δήθεν επένδυση του χρυσού, όπως με περισσό θράσος την ονομάτισαν οι χρυσο-εργολάβοι και τα εξωνημένα παπαγαλάκια τους. Σήμερα (και ενόψει και του επικείμενου συλλαλητηρίου της 12ης Μαρτίου στην Κομοτηνή) τασσόμαστε για μια ακόμη φορά αντίθετοι σε αυτή την εξέλιξη – και ταυτόχρονα αλληλέγγυοι προς όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που εδώ και καιρό συσπειρώνονται για να αποτρέψουν τον όλεθρο.

    Εδώ και πολλούς μήνες γινόμαστε μάρτυρες μιας πραγματικά απερίγραπτης κατάστασης από μία εταιρεία που προσπαθεί ξετσίπωτα με προκλητικά ψέματα και υπόγειες μεθοδεύσεις να εξαγοράσει άτομα και συλλογικούς φορείς, να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να αποκοιμίσει συνειδήσεις και εντέλει να διασφαλίσει ένα έργο που θα καταστήσει τη Θράκη κυριολεκτικά «κρανίου τόπο», χωρίς από την άλλη να της αποδώσει την παραμικρή οικονομική ή άλλη ωφέλεια.

    Και ενώ από τη μια έχει πλήρως ξεκαθαριστεί ποιες θα είναι για όλους μας και για το μέλλον της περιοχής μας οι απολύτως τραγικές συνέπειες, και από την άλλη έχει διαμορφωθεί μία πραγματικά εντυπωσιακή ομοφωνία μεταξύ των τοπικών φορέων και όλης της κοινωνίας ενάντια στο έργο, έρχεται σήμερα η θλιβερή μαριονέτα των ξένων μεγαλονταβατζήδων, που παριστάνει τον πρωθυπουργό του ελλαδικού προτεκτοράτου, να δώσει, κόντρα σε όλα αυτά και χωρίς ίχνος ευθιξίας (ποιος το έχασε όμως άραγε, για να το βρει αυτός και η κατοχική συμμωρία του;), το πράσινο φως για την καταστροφή.

    Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς λέμε ένα εκκωφαντικό ΟΧΙ. Κανείς δεν θα αποφασίσει για εμάς, το μέλλον μας, την υγεία μας, την εκποίηση του εθνικού μας πλούτου με τέτοια αδιάντροπη αναισθησία και χωρίς να μπει καν στον…κόπο να μας ρωτήσει! Ήρθε η ώρα για αγώνα μέχρι εσχάτων απέναντι σε όλα τα πουλημένα τομάρια και τους φοβικούς νενέκους της υποτέλειας. Την ώρα που ο κόσμος πεινάει, που άνθρωποι πεθαίνουν λόγω έλλειψης θέρμανσης, που ο κοινωνικός ιστός διαλύεται, που η ανθρωπιά μας δοκιμάζεται καθημερινά, που η ταυτότητά μας ως λαού βάλλεται από τα γιουσουφάκια του ψυχωτικού αφελληνισμού και της ψευτοπροοδευτικής ανοησίας, εμείς εδώ στην πολύπαθη Θράκη των χιλίων προβλημάτων δεν έχουμε ανάγκη από νέα μέτωπα, από νέους εφιάλτες. Η απάντηση είναι μία απέναντι στους ολετήρες των χρυσωρυχείων. Και η απάντηση αυτή είναι ορκισμένος, μαζικός και ανένδοτος αγώνας, μέχρι να τους στείλουμε στα τσακίδια. Και αυτούς και όλους τους μίσθαρνους λακέδες τους.

 

                                                                                  Σπάρτακος

                                                                             Παράταξη Πολιτών

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.