ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ Ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής, (22/11/2011) ο επικεφαλής του «Σπάρτακου» Νεκτάριος Δαπέργολας, πλην της ευρύτερης δυναμικής του παρουσίας (που μεταξύ άλλων περιλάμβανε την κριτική του στάση στο θέμα της αύξησης των δημοτικών τελών και εντέλει και την καταψήφισή της από τον ίδιο), προέβη και σε δύο ιδιαίτερα σημαντικές προ ημερησίας διατάξεως παρεμβάσεις. Η μία αφορούσε στο διαβόητο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό χαράτσι δηλαδή που ο λαός μας καλείται να πληρώσει με την αυταρχική εντολή της κατοχικής κυβέρνησης των Αθηνών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, ενώ η δεύτερη είχε σχέση με κάποιες παράνομες περιπτώσεις προνοιακών επιδομάτων, για τις οποίες εκλήθη να απαντήσει ο αντιδήμαρχος Γιώργος Μανανάς. Τα δύο σχετικά κείμενα έχουν ως εξής:

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ
ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Κύριε Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Σε όλη τη χώρα οι δήμοι ορθώνουν το ανάστημά τους και αρθρώνουν λόγο κατά της αντισυνταγματικής εντολής των ανδρείκελων που μας κυβερνάνε για είσπραξη του χαρατσιού ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Ακόμα και στη Θράκη, σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, οι τοπικές Αρχές έκαναν  κάποιες ενέργειες για να δείξουν εμπράκτως την αντίθεσή τους στην φορομπηχτική πολιτική των τροϊκανών. Μόνον ο δήμος Κομοτηνής δείχνει αδιάφορος για ό, τι συμβαίνει γύρω και περιμένει μοιρολατρικά την εξαθλίωση των δημοτών του από την κυβέρνηση.

Ως «Σπάρτακος» καλούμε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμαρχο Γιώργο Πετρίδη να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μεταφέρουν ένα αίσθημα αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο λαό. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι ένα Ψήφισμα για το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, όπου αφ’ ενός θα διατρανώνεται η σφοδρή μας αντίθεση στην κυβερνητική λεηλασία και αφ’ ετέρου θα βεβαιώνεται η δωρεάν προσφορά νομικών υπηρεσιών στους δημότες μας που είτε αδυνατούν, είτε και αρνούνται να πληρώσουν, καθώς και μία προσπάθεια συνεννόησης με την τοπική διεύθυνση της ΔΕΗ στο θέμα των διακοπών ηλεκτροδότησης ή έστω της αποκατάστασής τους.

Η ανελέητη ανθρωποφαγία του Μνημονίου δεν μπορεί – και δεν πρόκειται – να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία, όσοι νόμοι και αν ψηφιστούν! Οφείλουμε να αφουγκραστούμε την αγωνία της και να της συμπαρασταθούμε σ’ αυτή τη ραγδαία πορεία προς τη δρομολογημένη εξαθλίωσή της…

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΝΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

Σε συνέντευξή του σε τοπική εφημερίδα – και συγκεκριμένα στον «Παρατηρητή της Θράκης» (Σάββατο, 19/11/2011) – ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κύριος Γιώργος Μανανάς έκανε λόγο για κάποιες πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρανομιών σε σχέση με τα επιδόματα της Πρόνοιας. Μίλησε για δήθεν απόρους ή ανάπηρους που είχαν πλαστά χαρτιά και έπαιρναν επιδόματα, ενώ στην πραγματικά ήταν υγιέστατοι. Έκανε λόγο για κάποιες επιτροπές που τους παρείχαν αυτά τα χαρτιά μέσα σ’ ένα πλαίσιο ουσιαστικά βιομηχανίας παραγωγής προνοιακών επιδομάτων. Προέβη σε συγκεκριμένες αναφορές πλαστών πιστοποιητικών κωφαλαλίας και ψεύτικων δηλώσεων μονίμου κατοικίας, τα οποία – προς τιμήν του – δήλωσε ότι τα έχει καταγγείλει. Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι η υπηρεσία της οποίας προΐσταται, έχει ξεκαθαρίσει πλέον την κατάσταση και ότι όλα αυτά έχουν πια κοπεί κατά 99%, ενώ ανέφερε τέλος ότι και από πλευράς κράτους έγινε μεγάλη προσπάθεια από τον υφυπουργό κ. Μάρκο Μπόλαρη για να μπει τάξη στο θέμα αυτό.

Με βάση όλα τα ανωτέρω, αλλά και με τη γνώση που δυστυχώς έχουμε λίγο-πολύ όλοι εδώ μέσα για τη λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας επί χρόνια στο παρελθόν, ερωτώ τον κ. Μανανά και τη Δημοτική Αρχή:

– Πόσους και ποιους ανθρώπους έχουν ανακαλύψει να είναι “μαϊμού” άποροι, κωφάλαλοι ή οτιδήποτε άλλο;

– Ποιές επιτροπές είχαν γνωμοδοτήσει γι’ αυτούς;

– Ποιός έχει τιμωρηθεί για τέτοιαν υπόθεση;

– Ποια ήταν η “προσπάθεια” του κ. Μπόλαρη που αναφέρεται και ποια ακριβώς αποτελέσματα παρήγαγε;

Παρακαλώ οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα να τεθούν άμεσα εν γνώσει του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με τιμή
Νεκτάριος Δαπέργολας

Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής «Σπάρτακου»

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.