Στον Σπάρτακο βρήκε καθαρές και αυθόρμητες ιδέες ο Γρηγόρης Σεμπελίδης

Συνέντευξη του Γρηγόρη Σεμπελίδη στο «Ράδιο Χρόνος 87,5 FM»:

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ
Στον «Σπάρτακο» βρήκε καθαρές και αυθόρμητες ιδέες ο Γρηγόρης Σεμπελίδης
http://www.xronos.gr/detail.php?ID=61629

Από τις τουριστικές σπουδές στον ενδιαφέροντα κόσμο του ίντερνετ και στην αυτοδιοίκηση

Επί 12 χρόνια ο Γρηγόρης Σεμπελίδης ασχολείται με το διαδίκτυο, αν και οι σπουδές του όταν ήρθε από το Καζακστάν στην Ελλάδα ήταν πάνω σε τουριστικά επαγγέλματα. Αν και ο τουρισμός του άρεσε σαν προοπτική, τελικά τον κέρδισαν οι εφαρμογές πάνω στην πληροφορική και το ίντερνετ.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής τον βλέπουμε να βάζει υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Σπάρτακου, κάνοντας την διαφορά. Μάλιστα κυκλοφόρησε και μια μικρή εφημερίδα στα ρωσικά για να εξηγήσει στους ομογενείς μας ότι αφορά τον Καλλικράτη στην περιοχή μας.

Επέλεξες να πολιτευτείς για πρώτη φορά σε αυτές τις εκλογές με τον συνδυασμό του Σπάρτακου. Γιατί;
– Δεν είναι κανένα μυστικό, απλά πουθενά αλλού δεν βρήκα ανταπόκριση στις καθαρές και αυθόρμητες ιδέες που έχω εγώ ή ο καθένας. Δηλαδή και μέσα από άλλους πολιτικούς χώρους ή συλλογικούς χώρους προσπαθούσαμε κατά καιρούς να εξωτερικεύσουμε τις προσπάθειες μας, αλλά φτάνει πάντα σε ένα πολιτικό αδιέξοδο που δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα, μόνο στο θεαθήναι. Δεν με εκφράζει αυτό, δεν το χρειάζομαι από αυτή την άποψη.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με την πολιτική;
– Κάτι που είναι να γίνει, κάποια στιγμή θα γίνει. Εφόσον δεν μπόρεσα να κάνω τα πράγματα που ήθελα να κάνω ή τουλάχιστον στην έκταση που ήθελα να τα κάνω μέσα από άλλους χώρους, θα προσπαθήσω να τα κάνω μέσα από την θέση του δημοτικού συμβούλου.

Βλέπουμε και επικρατεί μια απαξίωση της πολιτικής, δεν ξέρω τι λαμβάνεις από τον κόσμο που επισκέπτεσαι, δεν ξέρουμε και ποια επικοινωνιακή πολιτική έχεις επιλέξει.
– Παρόλο που και ο Σπάρτακος και όλοι μας γεννηθήκαμε μέσα από την αγανάκτηση από τα μεγάλα κόμματα, όταν μιλάμε στον κόσμο πολλές φορές συναντάμε την απαξίωση. Ο κόσμος δεν θέλει πια να ακούσει κανέναν και μας παίρνει και εμάς η μπάλα, μέχρι να καταφέρεις να εξηγήσεις στον κόσμο ότι την ίδια αγανάκτηση μοιραζόμαστε ουσιαστικά και από αυτήν προερχόμαστε, τότε ηρεμούν τα πνεύματα, η αλήθεια είναι όμως ότι υπάρχει πολύ μεγάλη αποστροφή από τα κόμματα και την πολιτική. Αυτό που φοβάμαι σε αυτές τις εκλογές περισσότερο είναι η αποχή, μακάρι να μην υπάρχει και να καταλάβει ο κόσμος ότι η αποχή σε καμία περίπτωση δεν είναι λύση, δεν φέρνει αποτέλεσμα.

Τι σε θλίβει σε αυτή την πόλη; Τι θέλεις να αλλάξεις;

– Βλέπω έλλειψη μιας ταυτότητας κυρίως.

Ο στόχος του Γρηγόρη Σεμπελίδη και το μήνυμα που θέλει να στείλει στους συμπολίτες του.
– Να αλλάξουμε επιτέλους την πόλη.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΦΑΝΦΑΝΗΣ

Αν σας άρεσε το άρθρο, γραφτείτε στην λίστα ενημέρωσης!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.